Για την κατάργηση της επιδότησης των τροφείων στα νέα ζευγάρια

0

 

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, η πλειοψηφία κυρίως νέοι. Χιλιάδες νέοι ανασφάλιστοι, χιλιάδες εργαζόμενοι κυνηγούν με το δόκανο το μεροκάματο, χιλιάδες πτυχιούχοι εκτός του αντικείμενου τους αναζητούν εργασία, χιλιάδες επιδοτούμενοι εργάτες αλλά παράλληλα απλήρωτοι από τα διάφορα προγράμματα εργασίας.

Άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι που καλούνται την ίδια στιγμή να πληρώσουν διάφορα χαράτσια και φόρους που ξεπερνούν την πραγματικότητα. Παράλληλα χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, 400 ευρώ μισθός στους νέους κάτω των 25 ετών εφόσον δουλεύουν 8ωρο, 200 ευρώ μισθός στους part time και στις συμβάσεις μαθητείας, τσάκισμα των οικογενειακών επιδομάτων, μείωση του επιδόματος ανεργίας, χτύπημα στα επιδόματα μητρότητας κλπ

Και όμως δεν υπάρχει φρένο.

Τώρα καταργούν και τις επιδοτήσεις των τροφείων στα νέα ζευγάρια. Τσακίζουν ένα-ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που αποτελούσαν το ελάχιστο δίχτυ προστασίας για την εργατική νεολαία, τους ανέργους, τα νέα ζευγάρια. Να «κόψουν το λαιμό τους» να βρουν λύσεις ώστε να μην κοπεί από κανένα νέο ζευγάρι το επίδομα.

Ο μόνος δρόμος να αποκρουστεί η λαίλαπα και να μην παρακολουθούν οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι την κατάσταση ως σήριαλ που εξελίσσεται σε επεισόδια είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το δυνάμωμα των αγώνων, η οργάνωση στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές είναι προϋπόθεση ώστε να ξεδιπλωθεί κίνημα διεκδίκησης και αλληλεγγύης, να μη μένουν νέα ζευγάρια, νέοι εργάτες και άνεργοι εκτεθειμένοι στην επίθεση. Τα σωματεία να πολλαπλασιάσουν τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης και ανακούφισης.

Η Γραμματεία Νέων

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.