Κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία διοδίων Αγ. Στέφανο

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 3.30 μ.μ. στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ενάντια στη δημιουργία διοδίων στον Άγιο Στέφανο.

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των κατοίκων στην περιοχή Αγίου Στεφάνου και Κρυονερίου, ενάντια στο νέο χαράτσι που επιχειρεί να τους επιβάλλει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Τα διόδια κατασκευάζει η ισπανοελληνική κοινοπραξία «Hellenic Autopistas», με την οποία έχει υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού. Τη σύμβαση παραχώρησης, που προβλέπει και την κατασκευή διοδίων όπου επιλέξει η κατασκευαστική, ψήφισαν το 2007 στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν και την πολιτική ευθύνη για το νέο χαράτσι.

  • Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με την πάλη τους να ματαιώσουν την κατασκευή των διοδίων.

  • Να παλέψουν για την κατάργηση όλων των διοδίων. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά. Για φτηνές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

  • Να γίνονται έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.

  • Να συμπορευτούν με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.