Όχι στη βαρβαρότητα της εμπορευματοποίησης της υγείας

0
image_pdfimage_print

 

Τα διαπιστευτήριά του έδωσε ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος στην τρόικα στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της. Σε αυτήν τη συνάντηση ο υπουργός παρουσίασε ένα σχέδιο δραστικών περικοπών των κονδυλίων για την υγεία που περιέχονται και στο νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Οι περικοπές αυτές κατ’ αρχήν κατηγοριοποιούν τους ασθενείς και περιορίζουν τη δυνατότητα εισαγωγής των άπορων και ανασφάλιστων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε μόνο 6 νοσοκομεία!!! Παραπέρα αυτές οι περικοπές αφορούν σε μισθούς των υγειονομικών καθώς και σε λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων που ανέρχονται σε 1,5 δις ευρώ και συνεπάγονται νέα επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων στις δομές της υγείας και της πρόνοιας αλλά και νέα υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας, νέα χαράτσια για το λαό μέσα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και με την αύξηση του σημερινού εισιτηρίου για την είσοδο του ασθενή στο νοσοκομείο. Και όλα αυτά μετά από την κατάργηση της δωρεάν κάλυψης πάνω από 270 εξετάσεων που τις επιβαρύνονται σήμερα οι ίδιοι οι ασθενείς.

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της υγείας – πρόνοιας και η λειτουργία των νοσοκομείων και των άλλων δομών της υγείας και της πρόνοιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και για τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Έτσι αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα των πολιτικών του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζουν πάνω από την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου τα μνημόνια και την κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει αυτές τις απάνθρωπες αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, αντιπαλεύει κατηγορηματικά την επιχειρηματικότητα και απαιτεί την άμεση κατάργησή της στους χώρους της υγείας και πρωτοστατεί στους αγώνες για την επιβολή της πλήρους δωρεάν υγείας και πρόνοιας για όλους και μάλιστα στα επίπεδα των σημερινών σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.