Τρίτη, 9 Μαρτίου

Πάνω από 20χιλιάδες διαδηλωτές με το ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

 

Οι μεγαλειώδεις Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Δεκάδες χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι στήριξαν τον ενωτικό ταξικό γιορτασμό που έστειλε ηχηρά μηνύματα με πολλούς αποδέχτες : Κυβέρνηση – Βιομήχανοι – Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδικάστηκαν στις ομιλίες και στα συνθήματά τους. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του κυβερνητικού, εργοδοτικού και συμβιβασμένου συνδικαλισμού που ακολουθούν οι συνέταιροι της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η μαζικότητα, η μαχητικότητα, το νεανικό νεύρο και τα εργατικά χαρακτηριστικά ξεχώρισαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Το Κύρος και η αναγνώριση που εκφράζει η εργατική τάξη στο ταξικό πόλο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος μας επιφορτίζει με πρόσθετες ευθύνες και αυξημένα καθήκοντα.

Συναισθανόμαστε αυτές τις ευθύνες και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα για την ενίσχυση και την αγωνιστική αναζωογόνηση των Συνδικάτων την ανατροπή των συσχετισμών σ’ όφελος της ταξικής γραμμής και την ένταση των αγώνων για την ικανοποίηση των Σύγχρονων Αναγκών της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της. Θα πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες ενάντια στο Ιμπεριαλισμό και την επιθετικότητα του. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους οικονομικούς μετανάστες. Θα δυναμώσουμε τον συντονισμό με την φτωχή αγροτιά, την προοδευτική διανόηση και τους μικρομεσαίους.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.