26 Φλεβάρη στις 1μ.μ. Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ: Η πανδημία στους χώρους δουλειάς ένα έγκλημα διαρκείας

0
image_pdfimage_print

Η Eκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παρουσιάσει την Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021 στη 1 μμ Συνέντευξη Τύπου με θέμα:

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πρόκειται για την εξέλιξη της πανδημίας που θερίζει σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, όπου η διασπορά του ιού είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου και καταργούνται εργατικά δικαιώματα.

Ενώ ολόκληρες περιοχές εξακολουθούν και είναι στο κόκκινο, με εφαρμογή σκληρών περιορισμών στην μετακίνηση, η κυβέρνηση αφήνει την εργοδοσία ασύδοτη να προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συνθήκες δουλειάς με κριτήριο το κέρδος.

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων υποβιβάζεται κάτω από την ανάγκη της «ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων» που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, με πιο πρόσφατη την τραγική απώλεια τους συναδέλφου μας σε super market της Αττικής.

Όχι μόνο επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που έχουν κάνει τα Συνδικάτα όλο αυτό το διάστημα για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά αναδεικνύονται και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που έχει αφήσει τους εκλεκτικούς μηχανισμούς χωρίς υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, την ίδια πολιτική που ακολουθεί άλλωστε και στη δημόσια υγεία.

Η Συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά την Παρασκευή 26 Φλεβάρη, στις 1 μμ, από το κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube https://youtu.be/u24IYAD17fI

Share.

Comments are closed.