ΠΑΣΥ : Αγωνιστικό Κάλεσμα στήριξης της Γενικής Απεργίας και συμπαράταξη με την εργατιά στις 26 Σεπτέμβρη

0

Αγωνιστικό Κάλεσμα στήριξης της Γενικής Απεργίας και συμπαράταξη με την εργατιά στις 26 Σεπτέμβρη

 

«Αγρότες – Αγρότισσες

Συμμετέχουμε μαζικά με τις οικογένειες μας στη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Με αποφασιστικότητα οργανώνουμε την κάθοδο με τρακτέρ στις συγκεντρώσεις και με περιοδείες σε κάθε χωριό, συμμετέχοντας στη μάχη της απεργίας, ως έναρξη του μεγάλου αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα, όπως απαιτούν οι καιροί μας. Με ψηλά το κεφάλι, αγωνιστικά διεκδικούμε το δίκιο για μας και τα παιδιά μας.

Δεν αποδεχόμαστε τα άγρια μέτρα, που κάνουν κόλαση τη ζωή μας.

Το ξέρουμε καλά ότι στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων και νέων μέτρων, της ΚΑΠ και της ΕΕ, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.

Αυξάνει το κόστος παραγωγής, όμως εξευτελιστικές οι τιμές παραγωγού στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα. Ωστόσο η λαϊκή κατανάλωση τα αγοράζει πανάκριβα, αφού έμποροι και βιομήχανοι μας απομυζούν και ταυτόχρονα πολύμηνες οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής μας. Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά τους, η κυριαρχία των καρτέλ για να μας στραγγίζουν και με άλλοθι την οικονομική κρίση ακόμη πιο πολύ.

Το ίδιο κάνει και η συγκυβέρνηση της αγριότητας, που προστατεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους και φορολογεί και χαρατσώνει λαϊκά στρώματα δίχως έλεος. Χρυσοπληρώνουμε για ζημιές από νόσους που δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται οι παραγωγοί. Νέα ασφάλιστρα για ΟΓΑ όταν μειώνουν τις συντάξεις και κόβουν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις! Ετοιμάζουν να μας φορολογήσουν και τη γη που καλλιεργούμε, όταν συρρικνώνεται το αγροτικό εισόδημα και δεν έχουμε λεφτά ούτε για σπόρους, λιπάσματα , ζωοτροφές κ.ά για να καλλιεργήσουμε και να ταΐσουμε τα κοπάδια μας.

Χιλιάδες μικροί και μεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι καταστρέφονται.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην εργατική τάξη. Συρρικνώνουν μισθούς στο ύψος Βουλγαρίας και Αλβανίας. Εξαφανίζουν μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για να κυριαρχήσουν τα μονοπώλια. Το ίδιο και στους μικρομεσαίους αγρότες, επιδιώκουν άμεσα το ξεκλήρισμα τους, να γίνουν εργάτες στα χωράφια τους, για να κυριαρχήσουν οι μεγαλοαγρότες- επιχειρηματίες.

Έτσι: τα νέα αγριότερα μέτρα, που ανακοινώνει η συγκυβέρνηση, οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πενιχρού αγροτικού εισοδήματος Μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ, ενώ αντίστοιχα έχει αυξηθεί για την αγορά μέσων και εφοδίων από τους αγρότες. Μειώνεται η επιστροφή για το πετρέλαιο, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν τα χαράτσια των γεωτρήσεων, του ΕΛΓΑ και ΟΓΑ δίχως τελειωμό.

Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ.

Η κτηνοτροφία, καταρρέει. Μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό, δεν έχουν να ταΐσουν ούτε τα ζώα τους, ενώ προχωράει γοργά η συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοκτηνοτρόφων. Τεράστια αύξηση των τιμών των ζωοτροφών με ταυτόχρονη μεγάλη μείωση των τιμών στο γάλα και το κρέας είναι ο γενικός κανόνας στους κτηνοτρόφους. Το ξεπούλημα ΔΩΔΩΝΗΣ και ΕΛΒΙΖ αποτελούν νέο χτύπημα στο εισόδημα και την προοπτική των μικρών κτηνοτρόφων και ακολουθούν ΕΒ Ζάχαρης και ΣΕΚΑΠ .

Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών.

Αγωνιστική θα είναι η απάντηση μας

Το αγροτικό κίνημα έχει εμπειρία, με σημαντικούς, μαζικούς, μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες που στηρίχτηκαν στην οργάνωση, την πρωτοπόρα δράση της ΠΑΣΥ, των Ενωτικών αγωνιστικών Ομοσπονδιών, των Αγροτικών Συλλόγων, των Επιτροπών Αγώνα, στη μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών. Ό,τι κατακτήσαμε ήταν με σκληρούς πολυήμερους αγώνες, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Στον ίδιο δρόμο καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες,να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να καλλιεργούμε, να παράγουμε, να ζούμε.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο και θα μπορούσε η παραγωγή μας, να εξασφαλίζει διατροφική επάρκεια με ασφαλή και προσιτά στα λαϊκά στρώματα διατροφικά προϊόντα.

Στην επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας. Διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος σε σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ, με το μονόδρομο της ΕΕ, απαιτώντας να καταργηθούν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι.

Την κραυγή αγωνίας να την μετατρέψουμε σε αγώνα και πάλη ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής, σε συντονισμό με τον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων , της νεολαίας, του γυναικείου κινήματος.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, σάλπισμα αγώνα ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

 

Σεπτέμβρης 2012

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.