Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι

0
image_pdfimage_print

 

Τα συγχαρητήρια του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου δέχτηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος για την κοινή πρωτοβουλία που πήρε (για πολλοστή φορά) με τον ΣΕΒ.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την κοινή πρωτοβουλία «μπλόκο κατά της ανεργίας» την οποία λάβατε από κοινού ΓΣΕΕ και ΣΕΒ. Η κοινωνική συνοχή αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση στην προσπάθεια όλων μας, κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης.»

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει για άλλη μια φορά την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που αποδεδειγμένα ιδρωκοπεί για να προωθήσει τα συμφέροντα του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Η τακτική τους είναι επικίνδυνη. Στόχος τους να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, να τους πείσουν ότι είναι δυνατόν αυτοί που δημιουργούν και πολλαπλασιάζουν την ανεργία, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος καπιταλιστής θα συμπιέσει περισσότερο το εργατικό κόστος και θα βγάλει περισσότερο κέρδος για να μην χάσει έστω και ένα ευρώ από την καπιταλιστική κρίση, ότι είναι δυνατόν να βάλουν μπλόκο στην ανεργία.

Τα μπλόκα στην αντεργατική πολιτική και στις απολύσεις θα τα στήσει η εργατική τάξη, το ταξικό εργατικό κίνημα. Βεβαίως μπορούν να συσκέφθονται όπως προτείνει ο Υπουργός για το ποια άλλα αντεργατικά μέτρα θα πάρουν για το «καλό μας», «να ανταλλάσσουν σκέψεις» και χειραψίες, όμως δεν μπορούν να κοροϊδέψουν την εργατική τάξη ότι μπορεί ποτέ ο Λύκος να προφυλάξει τα πρόβατα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην έχουν καμιά αυταπάτη. Να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να παλέψουν με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Το συλλαλητήριο της Τρίτης 17 Μάρτη και η απεργία της Πέμπτης 2 Απρίλη είναι ευκαιρία να βαδίσουν μαζί με το ΠΑΜΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.