Νέα φορολογικά προνόμια για το Κεφάλαιο, με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

image_pdfimage_print

 

Οι αποφάσεις της Κυβερνητικής επιτροπής που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός ως φιλολαϊκές αποφάσεις που δήθεν ανακουφίζουν φορολογικά τους εργαζόμενους, στην πραγματικότητα ευνοούν και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο.

Πίσω από τις πενιχρότατες φοροελαφρύνσεις που μειώνουν στο ελάχιστο τη φορολογική αφαίμαξη που υφίστανται οι εργαζόμενοι, η Κυβέρνηση, επιμελώς, αποκρύπτει τα νέα φορολογικά προνόμια του Κεφαλαίου με τη νέα μείωση του φορολογικού συντελεστή για Α.Ε. και Ε.Π.Ε., αυξάνοντας έτσι εκ νέου την κερδοφορία τους.

Όσο για το οικογενειακό επίδομα- ένα δικαίωμα για τον εργαζόμενο – που εδώ και πολλά χρόνια το περιέκοψε αυθαίρετα, είναι πρόκληση να δηλώνει ότι θα το δώσει στο μακρινό μέλλον, παρότι είναι υποχρεωμένη και δικαστικά να το καταβάλλει.

Και αυτές, συνεπώς, οι κυβερνητικές αποφάσεις, επιβεβαιώνουν την ανάγκη η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι, με προπομπό τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο των αγώνων και για να μην περάσουν οι αντεργατικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί αλλά και για να κατακτήσουν νέα δικαιώματα αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η Γραμματεία

Comments are closed.