Σκληρά Κατασταλτικά μέτρα ζητούν οι μέγαλο- επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου

0

 

Σε επιστολές που έστειλαν μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου προς την κυβέρνηση, την καλούν ανοιχτά να λάβει σκληρά κατασταλτικά μέτρα σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων, που αγωνίζονται εναντίον της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, εναντίον της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής, υπονοώντας το ΠΑΜΕ και όσους συσπειρώνονται σ΄ αυτό.

Στις επιστολές τους χαρακτηρίζουν ποινικό αδίκημα την περιφρούρηση του δικαιώματος στην απεργία, που χρήζει αυστηρής κατ΄ αυτούς τιμωρίας από αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Αυτοί που γονατίζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με εξαντλητικά ωράρια, που καταστρατηγούν Συλλογικές Συμβάσεις, που έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους, που απολύουν, που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους του κλάδου για να μην αγωνίζονται, έχουν το θράσος να εγκαλούν το ΠΑΜΕ, φωτογραφίζοντάς το στις επιστολές, ότι χρησιμοποιεί βιαιότητα και ακρότητες στη δράση του. Αυτή η βία που ασκείται στους χώρους δουλειάς μ΄ αυτούς τους τρόπους είναι αυτή που πρέπει να «τιμωρηθεί» από τους εργαζόμενους με τον τρόπο που της αξίζει. Με ρήξη, σύγκρουση, ανατροπή.

Σε ένα σημείο της επιστολής τους «προειδοποιούν» την κυβέρνηση ότι όσο οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές «ολιγωρούν» απέναντι στη λήψη μέτρων εναντίον των κινητοποιήσεων, θα αναγκαστούν οι ίδιοι να δράσουν.

Τους δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: «οι μορφές πάλης του εργατικού – ταξικού κινήματος θα αντιστοιχούνται με την οξύτητα και τη βία των κεφαλαιοκρατών». Η πρωτοπορία της εργατικής τάξης ουδέποτε φοβήθηκε από απειλές εκφοβισμού. Δεν προσκύνησε ακόμη και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι μεγαλοεργοδότες για ένα πράγμα μπορούν να είναι σίγουροι, ότι την απάντηση θα τη λάβουν από την εργατιά τους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες και όπου ζει και εργάζεται η εργατική τάξη. Οι αγώνες αυτοί θα φτάσουν στην ανατροπή αυτής της σάπιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.