Σφοδρή επίθεση στους αγώνες του ΠΑΜΕ

0

 

Κυβέρνηση, κεφάλαιο, κόμματα του ευρωμονόδρομου και χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των αστικών ΜΜΕ επιτίθενται με σφοδρότητα στους αγώνες του ΠΑΜΕ. Χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα την κρίση στον κλάδο του τουρισμού, που δήθεν επιβαρύνουν οι ταξικοί αγώνες του εργατικού κινήματος. Υποκρίνονται και με αφορμή τους πρόσφατους δυναμικούς αγώνες του ΠΑΜΕ ενάντια στην άρση του Καμποτάζ λένε ότι θα χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι από τη μείωση της έλευσης τουριστών λόγω των κινητοποιήσεων. Ψεύδονται αισχρά προκειμένου να παραπλανήσουν μια μερίδα εργαζομένων για να την ωθήσουν να σταθεί εχθρικά απέναντι στο ΠΑΜΕ και απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή συλλογικής δράσης εναντίον των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Πρώτο, οι αγώνες του ταξικού κινήματος των ναυτεργατών που εκφράστηκε με την αλληλεγγύη και άλλων εργαζομένων καθώς και νεολαίας αυτό που έπληξαν είναι η εφοπλιστική ασυδοσία που επεκτείνεται σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και όχι μόνο, μέσω της άρσης του Καμποτάζ, που δίνει το δικαίωμα στους κεφαλαιοκράτες του κλάδου να έχουν πληρώματα χωρίς δικαιώματα (ανασφάλιστους, χωρίς εφαρμογή ΣΣΕ κλπ.).

Δεύτερο, όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τη «λειψή τουριστική κίνηση» είναι αυτοί που λεηλάτησαν τα λαϊκά εισοδήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αυτό με τη σειρά του είχε αρνητική αλυσιδωτή επίδραση στους μικρούς ιδιοκτήτες του τουριστικού κλάδου (δωμάτια, υπηρεσίες επισιτισμού κλπ.).

Τρίτο, το αντιλαϊκό μπλοκ (κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. – και όσους πίνουν νερό στο όνομά της) από κοντά και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι αυτοί που με την πολιτική τους, καθώς και με τη στήριξη που παρείχαν προς τους μεγαλοξενοδόχους πακτωλούς χρηματικών ενισχύσεων, εκτοπίζοντας έτσι τους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου καταδικάζοντας τους στο μαρασμό. Με αυτή την πολιτική καταδίκασαν στην ανεργία και στην ανέχεια τους εργαζόμενους στις μικρές επιχειρήσεις.

Τέταρτο, διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση τουριστών «υψηλού εισοδήματος» (για το δικαίωμα στην ανάπαυση και την αναψυχή, ούτε λόγος). Τους τουρίστες αυτούς, στόχο έχουν να τους «μαντρώνουν» σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια και να τους υπηρετούν εργαζόμενοι με καθεστώς γαλέρας. Με αυτόν τον τρόπο θα θησαυρίσει μια χούφτα μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών. Αντίθετα με αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι το μόνο που θα δεχτούν θα είναι νέα δεινά και νέα βάρη στις πλάτες τους.

Όλοι οι απεργιακοί αγώνες, συλλαλητήρια, καταλήψεις κλπ. έχουν επίπτωση, γιατί θέλουν να διαταράξουν τη λειτουργία του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν αναστάτωση στην εξουσία των μονοπωλίων, μέχρι την τελική της ανατροπή. Έχουν επίπτωση στην κερδοφορία της πλουτοκρατίας

Στο βαθμό που η συμμετοχή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων θα γίνεται ολοένα και πιο μαζική, στο βαθμό που η ταξική αλληλεγγύη θα αυξάνεται, στο βαθμό εκείνο οι επιπτώσεις στην εργατική τάξη θα αμβλύνονται. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η ρήξη και η σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα βάζουν φρένο σε επιμέρους πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής, που οδηγούν τη ζωή τους από το κακό στο χειρότερο και θα έχουν κατακτήσεις. Μόνο έτσι θα ανοίγουν το δρόμο για την οριστική επίλυση των προβλημάτων τους, στο πλαίσιο μιας εξουσίας και οικονομίας όπου ο λαός θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει, πράγμα που προϋποθέτει απαλλαγή της κοινωνίας από τους καπιταλιστές.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.