Να δημιουργηθεί άμεσα ασπίδα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Δημοσιεύτηκε στις

Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούλιο και η συνεχής αυξητική τάση στον αριθμό των ανέργων αναδεικνύει το μεγαλύτερο σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης, την καταστροφή της εργατικής δύναμης με κάθε τρόπο.

Αποδεικνύεται επίσης πως οι δηλώσεις του προηγούμενου Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου πριν δύο χρόνια, ο οποίος σε συνέντευξή του καλούσε τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα σε μειώσεις μισθών και στην ανεργία είχαν στόχο να τσακίσουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, να το ρίξουν στα τάρταρα. Αυτό το επιζήμιο ψευτοδίλημμα για τους εργαζόμενους υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τσακίζοντας συμβάσεις και οδηγώντας ολόκληρους κλάδους σε κατηφόρα μειώσεων μισθών την ίδια στιγμή που η ανεργία φουντώνει.

Όλοι όσοι κατήγγειλαν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία τα προηγούμενα χρόνια για ανεδαφικά και εκτός πραγματικότητας αιτήματα, να πάρουν θέση για το αν ο ρεαλισμός της εποχής απαιτεί οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να γίνουν ζητιάνοι, να υποφέρουν και να βρίσκονται στα όρια εξαθλίωσης.

Η συμπόνια και τα λόγια στήριξης δεν αρκούν. Να δημιουργηθεί άμεσα ασπίδα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Η λήψη μέτρων προστασίας της ζωής τους, στην υγεία και στην παιδεία, αποτελεί κύρια και επείγουσα ανάγκη.

Να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης ενός μικρού ποσοστού των ανέργων και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Να δοθεί αξιοπρεπές επίδομα σε όλους για όσο θα είναι άνεργοι, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πάγωμα και παραγραφή των δανείων τους, καμιά διακοπή στην ηλεκτροδότηση και δραστική μείωση των τιμολογίων.

  To γραφείο τύπου

Περισσότερα

Γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης από τους Οικοδόμους ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Ένα γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον γίγαντα λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης της εμπλοκής της χώρας...

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα ενάντια στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου...

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 23 Ιουνη

Οι προσυγκεντρώσεις τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, έχουν οριστεί στις 6.30μμ στα εξής σημεία: Πλατεία Κάνιγγος:...