Τρίτη, 9 Μαρτίου

Άμεση Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων

 

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ παρακολουθεί με αγανάκτηση τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά να επιχειρούν να κοροϊδέψουν τα «θύματα» της πολιτικής τους. Δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους που εργάζονται με ελαστικές και προσωρινές μορφές απασχόλησης.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. «μοχθούν» για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Αντιλαμβάνονται τον εργαζόμενο και την εργασία ως κόστος. Κόστος που πρέπει να μειωθεί μέσω των πιο φθηνών μισθών και ημερομισθίων, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των μειωμένων επενδύσεων για την υγιεινή και ασφάλεια, των μικρότερων κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τις συντάξεις. Για αυτό και η στάση τους καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ενδιαφέρον για αυτούς τους εργαζόμενους. Είναι ψεύτικη και υποκριτική.

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ επιλέγουν για να δώσουν τάχα οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων (καταγραφή των πάγιων αναγκών, Προεδρικό Διάταγμα και μοριοδότηση) είναι συνειδητή προσπάθεια διαιώνισης του προβλήματος και της ομηρίας δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων.

Ούτε είναι άμοιροι ευθυνών όσοι επιχειρούν να εμφανίσουν την Οδηγία της Ε.Ε. 1999/70, πως δήθεν λύνει το ζήτημα, αφού είναι γνωστό ότι επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και σε καμιά περίπτωση δεν επιβάλλει την μονιμοποίηση.

Το ΠΑΜΕ επαναλαμβάνει ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, είναι δικαίωμα αναφαίρετο για κάθε εργαζόμενο και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εγκληματούν περιπαίζοντας και αμφισβητώντας αυτό το δικαίωμα.

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απαιτεί και αγωνίζεται για την Άμεση Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις εργασίας, με δελτία παροχής υπηρεσιών, με συμβάσεις έργου, σαν ωρομίσθιοι κλπ.κλπ.

Παλεύει για την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων, και καλεί όλους αυτούς τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό Παρόν στην Απεργία της 31 Μάρτη και στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοντζιά) στις 10 το πρωί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.