22 Σεπτέμβρη 10.30π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Την Πέμπτη 22/9/2022 και ώρα 10.30 π.μ. σας προσκαλούμε να καλύψετε την παράσταση διαμαρτυρίας μας στο Υπουργείο Εργασίας, με θέμα την μη καταβολή από το Υπουργείο των συνδρομών μας, που οι ίδιοι και οικειοθελώς καταβάλλουμε στο ύψος των 0,20 λεπτών μηνιαίος, για τις λειτουργικές ανάγκες των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων.

Οι συνδρομές αυτές κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν μας έχουν καταβληθεί από το έτος 2018.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε το Υπόμνημα το οποίο έχουμε κοινοποιήσει στον Υπουργό Εργασίας.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας.  

Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών

Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων

 

Υπόμνημα

 Προς τον Υπουργό Εργασίας

κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κύριε Υπουργέ

Οι δικαιούχες οργανώσεις του 0,20 ευρώ του νόμου 4387/16,  όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει  με τονν. 4611/19 θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο σας την Πέμπτη 22/9/22 και ώρα 10:30π.μ. με  αίτημα,  η αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί μαζί σας, προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις θέσεις σας γύρω από την εξέλιξη αυτού του σοβαρού για την λειτουργία των συνταξιουχικών σωματείων μας προβλήματος.

Παρά τα επανειλημμένα προς εσάς αιτήματα για συνάντηση μαζί σας, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κατορθωτό. Επισημαίνουμε ότι από την δική μας πλευρά δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τις μέχρι τώρα υπουργικές αποφάσεις των προκατόχων σας.

Παρόλααυτά, μέχρι σήμερα δεν έχουμε απάντηση στο ερώτημα γιατί για υφιστάμενη νομοθετημένη διάταξη περί κατανομής της κράτησης 0,20 ευρώ,που οι ίδιοι οι συνταξιούχοι πληρώνουν, για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σωματείων τους, δεν υπογράφεται η υπουργική απόφαση για την υλοποίησή της. Έτσι οι δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις δεν έχουν λάβει τα χρήματα που προβλέπονται, δικαιούνται και αντιστοιχούν στα έτη από 201821, για τις λειτουργικές τους δαπάνες και κινδυνεύουν με εξώσεις από τα γραφεία τους, αλλά και να μην δύνανται να ανταποκριθούν στις λοιπές σοβαρές και κύριες υποχρεώσεις τους (λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, μισθοί, εκδηλώσεις και δράσεις για τα μέλη μας κλπ).

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αφού από τις οργανώσεις μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την κατανομή των ποσοστών και την απόδοση που έγινε με τις προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις, που υπέγραψαν οΥφυπουργός Α. Πετρόπουλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο Υπουργός Ι. Βρούτσης της Ν.Δ, εδώ και αρκετό καιρό αδικαιολόγητα δεν υπογράφεται η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση ως συνέχεια των προηγούμενων για την απόδοσή τους.

Επίσης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί, ενώ από τις απαντήσεις του υπουργείου σας, στην εθνική αντιπροσωπία μετά από ερωτήσεις Βουλευτών διά στόματος του Υφ. Κ. Π. Τσακλόγλου προκύπτει, ότι ετοιμάζεται κάποια διαδικασία για την πιο δίκαια και διαφανή κατανομή, εμείς δεν καλούμαστε να έχουμε λόγο σε αυτό το ζήτημα.

Δεν μπορούμε επίσης να καταλάβουμε γιατί μέσα στις απαντήσεις του κ. Π. Τσακλόγλου σε επερωτώντες Βουλευτές, ο κ. Υφυπουργός χαρακτηρίζει τα ποσά αυτά  «Πόρο» από την στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτά προέρχονται από οικειοθελείς εισφορές, με βάση τον νόμο των συνταξιούχων για την κάλυψη των λειτουργικών και άλλων βασικών αναγκών των υποχρεώσεων των οργανώσεων μας.

Κύριε Υπουργέ,

Όλη αυτή η κωλυσιεργία γίνεται εμπόδιο στην λειτουργία των σωματείων μας. Εσείς και η κυβέρνηση που με κάθε ευκαιρία αναφέρεστε στην υποχρέωση της εφαρμογής των νόμων,  πως και γιατί δεν εφαρμόζετε το νόμο στην συγκεκριμένη περίπτωση; Πώς και γιατί καταδικάζετε σε οικονομικό μαρασμό τα συνταξιουχικά σωματεία, στερώντας τους δικά τους χρήματα.

Ο κόμπος, όπως καταλαβαίνετε, έχει φθάσει στο χτένι. Τα σωματεία μας δεν αντέχουν άλλο αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και σας καλούμε πέρα από το τι σκέφτεστε να πράξετε στο μέλλον, τώρα άμεσα να υπογράψετε την υπουργική απόφαση και να αποδοθούν στα σωματεία μας τα ήδη συσσωρεύθεντα ποσά που είναι σε ειδικό λογαριασμό στον ΕΦΚΑ. 

Δεν ξέρουμε ούτε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μετά από  αρκετό χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων σας, δεν έχετε βρει λίγο χρόνο να δεχθείτε την αντιπροσωπία μας όταν με τους προκατόχους σας τέτοιο πρόβλημα δεν υπήρξε. Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Κατρούγκαλος στην σύντομη θητεία του στο υπουργείο εργασίας μας δέχθηκε τρείς φορές, ο κ. Α. Πετρόπουλος οκτώ, ο κ. Ι. Βρούτσης επίσης τρείς φορές μέσα στον σύντομο επίσης χρόνο του στο Υπουργείο.

Περιμένουμε λοιπόν την απάντησή σας για συνάντηση.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...