ΣΕΒ και Κυβέρνηση χτυπούν ξανά και ξανά !

0
image_pdfimage_print

 

Προκλητικοί οι Βιομήχανοι και ενθαρρυμένοι από την πολιτική της Κυβέρνησης απαιτούν την πλήρη και γενικευμένη κατάργηση του 8ωρου. Εδώ και τώρα ζητούν πλήρη ελαστικότητα !

Το χτύπημα του 8ωρου και η παραπέρα εφαρμογή ακόμα πιο ελαστικών μορφών απασχόλησης με την εισαγωγή της και στο Δημόσιο βρίσκεται επί θύρας. Η επίσκεψη του ΣΕΒ σήμερα στην ΑΔΕΔΥ με την υπόδειξη ότι η συμβολή της στην λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, με βάση τα συμφέροντα των βιομηχάνων θα είναι σημαντική, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις προθέσεις τους.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η απόφαση της Ένωσης Τραπεζών, Κυβέρνησης – με τη στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών για αλλαγή του συμβατικού ωραρίου των εργαζομένων.

Τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και χειροτερεύουν τη θέση όλων των εργαζομένων. Αυξάνοντας τα όρια ηλικίας, μειώνοντας τις συντάξιμες αποδοχές, παραδίδοντας τα αποθεματικά των Ταμείων στους κεφαλαιοκράτες με την αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους, πάνε για ψήφιση στη Βουλή. Τα νέα φορολογικά μέτρα που εξάγγειλε η Κυβέρνηση θα φορτώσουν νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, των ΕΒΕ, της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Το ΠΑΜΕ εκτιμάει ότι αυτά τα μέτρα σε σχέση με τη υπογραφή της ΕΓΣΣΕ από τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα που μειώνουν παραπέρα το εισόδημα. Με τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικές επιχειρήσεις, με την παραπέρα εμπορευματοποίηση στην Υγεία, την Παιδεία συνιστούν μια ολοκληρωτική συνολική επίθεση της Κυβέρνησης στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης που η θέση της θα χειροτερεύσει.

Η πολιτική αυτή έχει την στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν με αποφασιστικότητα την μάχη για την επιτυχία της απεργίας τις 29/05. Να δυναμώσει το μέτωπο των αγώνων, η παραπέρα κλιμάκωσή τους. Να δυναμώσει η αντιπαράθεση με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, με στόχο την ανατροπή της, καθώς και με τις πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν.

Η απεργία τις 29/5/02 να είναι ακόμα ένα αγωνιστικό βήμα, όπως και οι προηγούμενες επιτυχημένες απεργίες που προηγήθηκαν, που θα ανοίγει το δρόμο σε αυτή την προοπτική.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.