Για το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Απασχόλησης

image_pdfimage_print

 

Οι φανφάρες της Κυβέρνησης, ότι το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Απασχόλησης λύνει το πρόβλημα των συμβασιούχων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού με τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου διατάγματος η πλειοψηφία τους μένει απ΄ έξω.

Στην ουσία η πολιτική ομηρίας που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται και το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο.

Η στάση της Κυβέρνησης είναι προκλητική, γιατί την ίδια στιγμή που δεν λύνει αυτό το πρόβλημα το οποίο είχε προεκλογικά δεσμευτεί, προωθεί με κάθε τρόπο γενικευμένα τις προσλήψεις μερικής απασχόλησης στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζοντας με συνέπεια τον νόμο της απελθούσας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτές τις πολιτικές. Κάνει καθαρό στην Εργατική Τάξη ότι το πρόβλημα της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, των ελαστικών μορφών εργασίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Είναι απαίτηση του κεφαλαίου και υπηρετείται με συνέπεια από τις πολιτικές δυνάμεις που εναλλάσσονται στην Κυβερνητική εξουσία, έχοντας την στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αντιπαλέψουν τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές.

Απορρίπτουμε το Προεδρικό Διάταγμα και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

  2. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, προσλήψεις μόνο μονίμων

  3. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων

  4. Μια ενιαία σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης για όλους

  5. Χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για μισθούς των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών

  6. Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Τ.Α.

  7. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών και η «επιχειρηματική τους» δραστηριότητα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συντονίσουν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ τη δράση τους και να στηρίξουν ενεργά και μαχητικά τον αγώνα των συμβασιούχων στο Δημόσιο, στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στους Οργανισμούς Τ.Α. και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.