21 Μάρτη 2020 Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και της Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας από τον κοροναϊό που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, απαιτείται το δυνάμωμα της αλληλεγγύης και δυνάμωμα της φωνής μας για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των εργαζόμενων. Μέτρα προστασίας για τους Έλληνες και μετανάστες καθώς και για τους χιλιάδες ξεριζωμένους και εγκλωβισμένους στη χώρα μας πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες επικίνδυνες συνθήκες, ιδιαίτερα στα ΧΟΤ ΣΠΟΤ των νησιών του Αιγαίου.

Απαιτείται η απομόνωση κάθε μολυσμένης φωνής που ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να αθωώσει όσους βάζουν σε καραντίνα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Επιβάλλεται η αποφασιστική απομόνωση κάθε ακροδεξιάς συμμορίας και φασιστικής κραυγής, καθώς και κάθε αντίστοιχης αντίληψης, όπως παράδειγμα για τη δημιουργία στρατοπέδων στα ξερονήσια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του Κοροναϊού στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) είναι ανεπαρκή και δεν μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα λόγω του εγκλωβισμού και των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν.

Η Κυβέρνηση άμεσα πρέπει να πάρει μέτρα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των μεταναστών και προσφύγων, να προχωρήσει στον απεγκλωβισμό τους και να ακυρώσει τα μέτρα επιτάχυνσης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φυλακών. Κυβέρνηση και Ε.Ε. αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, απέναντι στους κατοίκους των νησιών.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες να βρίσκονται και αυτή τη δύσκολη περίοδο σε συνεχή επαφή με τα συνδικάτα τους. Να σταθούν δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, στους ξεριζωμένους από τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Περισσότερα

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Διαμαρτυρία στον Άρειο Πάγο για την προστασία της πρώτης κατοικίας(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Βάλσαμος Συρίγος γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Κάντε κλικ για...

Ανακοίνωση για το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας)

Το Π.Α.ΜΕ. προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή τους εργαζόμενους ότι η μετατροπή της Επιθεώρησης...