Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ

0
image_pdfimage_print

 

Η κυβέρνηση μεθοδευμένα και σχεδιασμένα κλιμακώνει και οξύνει συνεχώς με ταχείς ρυθμούς και σε όλα τα μέτωπα την προαποφασισμένη βάρβαρη επίθεσή της στους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Έτσι μετά τη θύελλα των πρόσφατων αντεργατικών μέτρων για το φορολογικό, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια που άλλα είναι στη φάση της υλοποίησης και άλλα περιμένουν τη σειρά τους στη βουλή για να γίνουν νόμοι υπέρ των κεφαλαιοκρατών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη από μέρα σε μέρα να εξαπολύσει την επίθεσή της και στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. Παίρνουν τη σειρά τους όσες πρώην ΔΕΚΟ δεν πρόλαβαν να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως στις προηγούμενες θητείες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.

Στη κυβερνητική λίστα προτεραιότητας για ιδιωτικοποίηση φιγουράρουν ο ΟΣΕ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΗ και άλλες ακόμα πρώην ΔΕΚΟ όπου η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει ακόμα στο ελληνικό δημόσιο.

Το έδαφος έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη δραματική μείωση του αριθμού των εργαζομένων, με ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, με το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου των ΔΕΚΟ και το άνοιγμα του δρόμου στα ιδιωτικά μονοπώλια που πλέον δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς, με την είσοδο μεγαλοεργολάβων σε δραστηριότητες που προηγούμενα έβγαζαν σε πέρας οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, με τις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που επιβάρυναν τα λαϊκά βαλάντια από τη μια και από την άλλη αύξαναν την κερδοφορία αυτών των επιχειρήσεων.

Όλα τα παραπάνω διαμόρφωσαν ευνοϊκό έδαφος ώστε οι πρώην ΔΕΚΟ να γίνουν ελκυστικές για τους επίδοξους αγοραστές. Όμως από ότι φαίνεται όλα αυτά δεν έφταναν. Οι κεφαλαιοκράτες θέλουν πιο καθαρό το έδαφος από εργατικά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστική η προχθεσινή προτροπή προς την κυβέρνηση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου που προκλητικά τα ζητάει όλα. Η κυβέρνηση που είναι «ορκισμένη» να υπηρετεί κάθε απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου είναι έτοιμη να παίξει την τελευταία πράξη των ιδιωτικοποιήσεων και να παραδώσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κάθε δημόσια περιουσία στα κερδοσκοπικά νύχια των κεφαλαιοκρατών.

Έτσι στα σχέδια της κυβέρνησης για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο τελευταίος κύκλος των ιδιωτικοποιήσεων είναι να καταργηθεί οριστικά η μονιμότητα στους παλιούς εργαζόμενους, να μειωθούν δραματικά οι μισθοί και άλλα δικαιώματά τους, να απελευθερωθούν οι απολύσεις, να γενικευτούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτές.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ και όλα τα λαϊκά στρώματα που είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής να ξεσηκωθούν, να βγούνε στους δρόμους του κοινού ταξικού αγώνα μαζί με τους άλλους εργατοϋπάλληλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα . Όλοι μαζί να αντιδράσουν, να συγκρουστούν, να αντεπιτεθούν και να ανατρέψουν με την πάλη τους αυτή την πολιτική στο σύνολό της. Να συγκρουστούν με το κεφάλαιο και τους φορείς της πολιτικής που το υπηρετεί την ΕΕ , την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ.

Να οργανώσουν την πάλη τους με βάση το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες τους. Να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τους εργαζόμενους και το λαό και όχι τα μονοπώλια. Μόνο η πάλη με αυτή τη γραμμή έχει προϋποθέσεις νικηφόρας έκβασης.

Να ξεπεράσουν μια για πάντα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ στη ΓΣΕΕ, στις μεγάλες ομοσπονδίες και σωματεία των πρώην ΔΕΚΟ που έβαλαν και βάζουν ακόμα πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική των αντιδραστικών ανατροπών και των ιδιωτικοποιήσεων. Και όταν έχει γίνει ήδη η ζημιά ρίχνουν καμιά τουφεκιά για να κρατήσουν τα προσχήματα ή κάνουν ανούσια κριτική προς τις κυβερνήσεις σε διαδικαστικά ζητήματα ενώ την ίδια στιγμή στηρίζουν δραστήρια και ενεργητικά την πολιτική που προωθεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστική η υποκριτική στάση τη ΓΣΕΕ που σε προχθεσινή της ανακοίνωση για την εκποίηση των ΔΕΚΟ κάνει κριτική στην κυβέρνηση όχι για να καταγγείλει τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά γιατί αυτές γίνονται χωρίς όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια.

Συνάδελφοι στις πρώην ΔΕΚΟ.

Εμπιστευθείτε το ΠΑΜΕ. Συστρατευτείτε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον αγώνα για :

  • απόκρουση συνολικά της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων

  • φορολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες τους

  • Μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους φορείς του. Στα πλαίσια μιας τέτοιας ανάπτυξης παλεύουμε για ενιαίους αποκλειστικά κρατικούς –λαϊκούς φορείς σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας (Ενέργεια, Ορυκτός πλούτος, Τηλεπικοινωνίες. Μεταφορές, Ταχυδρομεία, νερό, κλπ), οι οποίοι θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και μέσω κεντρικού σχεδιασμού και εργατικού ελέγχου θα παράγουν, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.

Η απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση είναι πρόσθετος λόγος για μαζική συμμετοχή όλων μας στην 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ στις 21-22 Απρίλη και τη απεργιακή συγκέντρωση στις 22 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.