Διεκδικητικό Πλαίσιο 2003-2004

Δημοσιεύτηκε στις

Εικονική πραγματικότητα….

 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλος ο πολύμορφος μηχανισμός που είναι σε διαπλοκή μαζί της, επιχειρούν ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών να διαμορφώσουν κλίμα εικονικής πραγματικότητας ώστε να εξαπατήσουν ακόμη μια φορά μεγάλα τμήματα λαϊκών μαζών και να τους υφαρπάξουν την ψήφο.

Έτσι τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεχόμαστε «πυρ ομαδόν». Ο κ. Σημίτης και τα διαπλεκόμενα με την Κυβέρνηση μεγάλα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να ευχαριστούμε την Κυβέρνηση για τα ψίχουλα που περιφρονητικά πετά στις λαϊκές οικογένειες.

Αυτοί που με την πολιτική τους γεννούν και πολλαπλασιάζουν τις «ευπαθείς ομάδες», δηλαδή τους φτωχούς, έρχονται τώρα τάχα να τους λύσουν τα προβλήματα!!

Αυτοί που έχουν κάνει κάθε εργατικό σπίτι να έχει τουλάχιστον από ένα άνεργο, τώρα ζητούν ψήφο από τους ανέργους!

Αυτοί που έχουν μετατρέψει τα πολυδάπανα ιδιωτικά φροντιστήρια σε κανονικά σχολεία, τώρα κοροϊδεύουν τους μαθητές και τους γονείς τους.

Αυτοί που έχουν ξεζουμίσει το λαό μας, τώρα του «πετούν» ένα αντίδωρο και απαιτούν…χειροκρότημα!

Έτσι, λοιπόν, από το μπαλκόνι της Δ.Ε.Θ: Ξανά πάλι στο «μεϊντάνι» οι υποσχέσεις για μεγάλους μισθούς! Για πλούσιες συντάξεις! Για νέες θέσεις εργασίας! Για δουλειά στους νέους και στους επιστήμονες! για αξιοκρατία στον πολιτισμό!

Ξανά «εξαφανίζουν» τα ράντζα απ’ τα νοσοκομεία! Τάζουν κονδύλια για την Κοινωνική Ασφάλιση! Για την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια!

Ξανά ο γραφικός κ. Κουλούρης περιδιαβαίνει από κουλουρά σε μανάβη επιχειρώντας να κοροϊδέψει ακόμα και τον εαυτό του.

Ξανά εγκαίνια για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης και τον εκσυγχρονισμό του Λιμανιού. Λόγια παχιά για τη Μακεδονία και τους κατοίκους της.

Αίσχος! Επιτέλους ας σταματήσουν οι προκλήσεις σε βάρος της νοημοσύνης μας. Ούτε οι πιο αδίσταχτοι «θεομπαίχτες» δεν θα έδειχναν τέτοια ωμή προκλητικότητα.

Οι …..χάρτες Σύγκλισης και Απόκλισης ! Χαρτοπόλεμος !

 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής κάνουν έναν εικονικό πόλεμο, κυριολεκτικά χαρτοπόλεμο με ωραία και ηχηρά λόγια, προκειμένου να πείσουν την Εργατική Τάξη ο καθένας για το συμφέρον του ότι τάχα αυτός έχει Δίκιο. Σύγκλιση ο ένας ! Απόκλιση ο άλλος !

Κι’ όμως και οι δυο κοροϊδεύουν. Πίσω από τα κατασκευασμένα η και τα ρετουσαρισμένα στοιχεία που επικαλούνται υπάρχουν μεγάλα Κοινωνικά Δράματα. Υπάρχει φτώχεια, Ανεργία, υπάρχουν απολύσεις και ξεπούλημα επιχειρήσεων. Υπάρχει η αγωνία της νέας γενιάς για το μέλλον. Υπάρχουν και όνειρα που τα σκοτώνει ο δικομματισμός και οι πολιτικές τους.

Έτσι μονάχα σαν κοροϊδία μπορούν να θεωρηθούν οι κορώνες του κ. πρωθυπουργού για « 300 χιλιάδες ευκαιρίες για πρόσβαση στην αγορά εργασίας» χάνονται δηλαδή θέσεις πλήρους απασχόλησης και δήθεν τις αντικαθιστούν με …. ευκαιρίες πρόσβασης.

Η Εργατική Τάξη σ’ ολόκληρη την Ελλάδα έχει χορτάσει από ψεύτικα μεγάλα λόγια. Ούτε οι «χάρτες σύγκλισης» ούτε οι χωρίς αντίκρισμα προεκλογικές υποσχέσεις μπορούν να ξεγελάσουν κανένα.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν απ’ την ίδια τους τη ζωή, απ’ την ίδια τους την πείρα ποιοι είναι οι εχθροί τους και ποιοι είναι οι φίλοι τους.

  • Η εργατική Τάξη ξέρει από πρώτο χέρι ότι Κυβέρνηση – ΣΕΒ και

Κυβερνητικός Συνδικαλισμός είναι που κρατούν σήμερα το κατώτερο

ημερομίσθιο στα 22 ευρώ!

  • Κυβέρνηση – ΣΕΒ- Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ

ΑΔΕΔΥ είναι που σπρώχνουν στην εξάπλωση της μερικής απασχόλησης, στην κατάργηση των θέσεων εργασίας και την αντικατάσταση τους από τους λεγόμενους απασχολήσιμους.

  • Οι ίδιοι είναι που ιδιωτικοποιούν την ΔΕΗ, την Ολυμπιακή , την ΕΥΔΑΠ

που έβαλαν το χέρι τους για να κλείσουν οι ΣΙΣΣΕΡ, ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, ο ΚΡΙΚΑΣ, και πολλές ακόμα επιχειρήσεις. Που υποχρεώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και δεκάδες χιλιάδες φτωχούς αγρότες στον ξεριζωμό. Που λεηλατούνται τα έσοδα του Ο.Α.Ε.Δ.

  • Αυτοί είναι που υποχρεώνουν κάθε εργατική οικογένεια να δίνει

τουλάχιστον 1.000 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί στην παραπαιδεία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας εξαγοράζοντας ψεύτικες ελπίδες για μόρφωση. Για να βγουν αύριο τα παιδιά της εργατικής τάξης Πτυχιούχοι Άνεργοι.

  • Είναι αυτοί που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Που

μείωσαν και μειώνουν τις συντάξεις. Αυτοί που σε συνθήκες αύξησης της ανεργίας δυσκολεύουν τις προϋποθέσεις για να βγει ο μισθωτός στη σύνταξη. Που ακρίβυναν και εμπορευματοποίησαν την υγεία. Αυτοί που προλειαίνουν το έδαφος για τη νέα αντιασφαλιστική τους εφόρμηση μέσα από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης.

  • Μήπως δεν έχουν την ευθύνη για το ότι πολλοί χώροι δουλειάς

μοιάζουν με «κρεματόρια» για τις ζωές των απλών ανθρώπων; Ποιος οπλίζει την εργοδοτική ασυδοσία; Ποιο καθεστώς και ποιες συνθήκες κάνουν την «εντατικοποίηση» σύγχρονη λαιμητόμο για την δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων;

  • Αυτοί που με τις απαράδεκτες ανατιμήσεις και την ακρίβεια στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κάνουν το βίο αβίωτο στις λαϊκές οικογένειες, τώρα ΘΑ περιορίσουν την ακρίβεια;

  • Αυτοί είναι οι εχθροί των αγώνων και των διεκδικήσεων μας.

Είναι αυτοί που έβγαλαν απεργίες μας παράνομες, που με τον αυταρχικό τους βούρδουλα χτυπούσαν απεργούς. Που τα χημικά τους δηλητηριάζουν τα πνευμόνια μας όπως με την πολιτική τους δηλητηριάζουν το μέλλον και τα όνειρα της νεολαίας μας.

Αυτά και άλλα πολλά οι εργαζόμενοι και ο λαός μας τα έχουν νοιώσει στην ίδια τους την καθημερινότητα. Κι είναι σήμερα πια ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ με βάση αυτή την συσσωρευμένη πείρα, να κρίνει ο καθένας μας. Να απορρίψει και να καταδικάσει την πολιτική του κεφαλαίου. Να απορρίψει και να καταδικάσει και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί είναι συμπαίχτες στο ίδιο παιχνίδι.

Γιατί οι πολιτικές τους έχουν την ίδια μήτρα. Την μήτρα των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της. Γιατί η διαπάλη ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι για την «κουτάλα» και σε καμία περίπτωση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Αυτές οι δυνάμεις μαζί με τους συνοδοιπόρους τους είναι που σε συνδικαλιστικό επίπεδο συγκροτούν με σύμπνοια τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλες σημαντικές δευτεροβάθμιες οργανώσεις και τις κρατούν αιχμάλωτες στη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων και της Ταξικής Συνεργασίας, με αποτέλεσμα να παρεμβάλλονται εμπόδια στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και ταυτόχρονα να διευκολύνεται η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής. Οι πλειοψηφίες αυτές προσαρμόζουν τα αιτήματα της Εργατικής Τάξης στις απαιτήσεις του Κεφαλαίου και της Κυβέρνησης.

Να γιατί η αποφασιστική καταδίκη των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών σεναρίων, προβάλει σαν βασική προϋπόθεση για την προώθηση των εργατικών συμφερόντων.

 

 

Να αλλάξουν οι Συσχετισμοί

 

Το ΠΑΜΕ που όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και κύρια με την δράση του απόδειξε ότι βρίσκεται στην «άλλη όχθη του ποταμού» κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και προειδοποιεί όλο τον κόσμο της δουλειάς! Καλούμε όλους τους μισθωτούς:

  • Να χτυπήσουμε τις δυνάμεις της ταξικής ειρήνης και της συνεργασίας με τους βιομήχανους.

  • Να περιορίσουμε δραστικά τις δυνάμεις του κυβερνητικού, εργοδοτικού και συναινετικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Α.Π.) μέσα σ’ όλα τα Συνδικάτα. Να ψηφίσουμε και να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ.

  • Να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του και τους αγώνες του.

  • Να πάρουμε μέρος στη ζωή και τη δράση των σωματείων, επιβάλλοντας με τη συμμετοχή μας ανοιχτές, ζωντανές, ταξικές διαδικασίες και λειτουργίες.

  • Να κάνουμε σημαία της καθημερινής πάλης την ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ των θέσεων του ΠΑΜΕ. Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς μέσα στο ίδιο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Μακριά απ’ το Δικομματισμό! Μακριά απ’ το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. Γυρίστε τους την πλάτη αν θέλετε οι αγώνες μας να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Για να χτίσουμε ένα μέλλον σ’ όφελος μας. Σ’ όφελος των παιδιών μας.

 

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

 

Η επίθεση του Κεφαλαίου σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το Κεφάλαιο, στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της παγκοσμιοποίησής του, απαιτεί ακόμα πιο φθηνότερη εργατική δύναμη εντείνοντας όλο και περισσότερο την εκμετάλλευση της Εργατικής Τάξης.

Οικοδομούν μ’ αυτές τις πολιτικές τους την ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρή Ελλάδα με πανίσχυρη ανεργία. Με παντοδύναμη φτώχεια, με ανυποχώρητη ακρίβεια και σταθερή λιτότητα.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα χρειάζεται η ένταση των αγώνων της Εργατικής Τάξης και η συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα για σύγκρουση, ρήξη και ανατροπή με αυτές τις πολιτικές και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Δεν μπορεί να υπάρξουν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων αν δεν ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Το Π.Α.ΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας την εκτίμηση ότι σήμερα χρειάζεται η Εργατική Τάξη να διεκδικήσει αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, καλεί τα Συνδικάτα και την Εργατική Τάξη να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και να παλέψουν με βάση το παρακάτω πλαίσιο που εκφράζει τα πραγματικά σύγχρονα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων:

 

  1. Κατώτερος μισθός 1.100 ευρώ (375.000 δρχ). Κατώτερο μεροκάματο 44 ευρώ (15.000 δρχ). Κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ (300.000 δρχ). Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων.

  • Εφ’ άπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για εισοδήματα κάτω των 4 εκατομμυρίων δρχ για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα είδη διατροφής, ένδυσης-υπόδησης, σχολικά είδη, φάρμακα.

  • Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 ευρώ.

  • Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

  • Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.

  1. Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους.

  • Μείωση του εργάσιμου χρόνου.

  • 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με πλήρη μισθολογικά-ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • 6ωρο-30ωρο για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

  • Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου.

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ανατρέπουν εργασιακά δικαιώματα, χτυπούν τις ΣΣΕ, εισάγουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.

  • 30 ημέρες άδεια σε όλους και ένας ολόκληρος μισθός Επίδομα Αδείας

  1. Ουσιαστική προστασία των ανέργων.

  • Επίδομα στο 80% του βασικού μισθού για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

  • Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

  • Επιδότηση των νέων ανέργων, χωρίς καμία προϋπόθεση.

  • Επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης (Ν.2112) για όλους.

  • «Πάγωμα» των δανείων για απολυμένους-ανέργους.

  • Επιχορήγηση του ενοικίου.

  • Διάθεση δωρεάν κρατικών βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών για τα παιδιά των ανέργων.

  • Ειδικά μέτρα προστασίας των ανέργων γυναικών και των νέων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

  1. Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία, συνταξιοδότηση, Πρόνοια) που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60για τους άνδρες – 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα ανθυγιεινά.

  • Κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες εργασίας.

  • Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης.

  • Σύνταξη στο 80% του μισθού.

  • Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία. Κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.

  • Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Υγεία. Ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα που θα στηρίζεται σε κέντρα υγείας στις πόλεις και την ύπαιθρο. Πλήρη επάνδρωση και εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

  • Κατάργηση των ιδιωτικών εξωτερικών ιατρείων και κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας στα δημόσια νοσοκομεία.

  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, ειδικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας του γυναικείου πληθυσμού.

  • Δημιουργία κρατικών βρεφονηπιακών-παιδικών κέντρων. Δωρεάν για τους μισθωτούς.

  • Ιδιαίτερα φροντίδα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους και τους χρόνια πάσχοντες.

  • Εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους τόπους δουλειάς.

  • Υπεράσπιση και επέκταση του κατακτημένου πλαισίου των βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

  • Καθιέρωση-κατοχύρωση της εργοδοτικής εισφοράς για ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου.

  • Κρατικό σώμα τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας ενταγμένο στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

  • Κατάργηση των ιδιωτικών Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) και της ανάθεσης καθηκόντων τεχνικών ασφάλειας στους εργοδότες.

  • Αυστηρές ποινές στους εργοδότες, στους υπερεργολάβους για κάθε παραβίαση της νομοθεσίας.

  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της εντατικοποίησης της δουλειάς.

  • Εργατικός έλεγχος – Αναβάθμιση της παρέμβασης των Συνδικάτων στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.

  1. ΟΧΙ στους ταξικούς φραγμούς και στη μορφωτική υποβάθμιση.

  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από το Δημόσιο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Σύστημα.

  • Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

  • Ενιαίο 12χρονο Υποχρεωτικό σχολείο για όλους.

  • Ριζική αλλαγή στο περιεχόμενο (αναλυτικά προγράμματα, βιβλία) και στη λειτουργία του σχολείου.

  • Ενιαία πραγματική Ανώτατη Εκπαίδευση. Έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

  • Αύξηση των δαπανών για τη παιδεία.

  • Άδειες με αποδοχές για τους εργαζόμενους μαθητές-σπουδαστές στις εξετάσεις.

  • Δημόσια – Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Λύκειο.

  • Κατάργηση των διδάκτρων στα ΙΕΚ.

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Σχολών του ΟΑΕΔ και της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

  • Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές, σπουδαστές ή ανάλογη οικονομική στήριξη για τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

  1. Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

  • Δημοκρατία στους τόπους δουλειάς.

  • Υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος από τις κρατικές-εργοδοτικές επιθέσεις.

  • Απαγόρευση των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

  • Κατάργηση της «πολιτικής επιστράτευσης».

  • Κατάργηση του τρομονόμου και του Ευρω-τρομονόμου, κάθε αυταρχικού, αντιδημοκρατικού μέτρου που χτυπάει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Η απλή αναλογική

 

Χρόνια τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις όταν οι εκλογικές τους ανάγκες το απαιτούν, φέρνουν στο προσκήνιο τον Εκλογικό Νόμο. Κατά κανόνα … υπόσχονται «αναλογικότερο σύστημα» ή «σύστημα αναλογικής» ή «αντικειμενικότερο σύστημα». Στο τέλος κάθε φορά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν γίνεται και οι όποιες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα μοναδικό στόχο έχουν την ενίσχυση του βαθιά αντιδραστικού «δικομματικού και διπολικού σκηνικού».

Μάλιστα ντύνουν την καλπονοθευτική ενίσχυση των δύο αδελφών κομμάτων με την ανάγκη τάχα για ισχυρές κυβερνήσεις. Η εργατική τάξη χρόνια τώρα βλέπει τέτοιες ισχυρές κυβερνήσεις να ισχυροποιούν την αντεργατική πολιτική, να ισχυροποιούν την υποταγή της χώρας στους Ιμπεριαλιστές, να ισχυροποιούν την ασυδοσία των αφεντικών. Όλη λοιπόν η ισχύ τους αξιοποιείται σε βάρος των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Σε εποχές λίγο παλιότερες η αστική τάξη, με τρόπους πιο χοντροκομμένους, έδινε την κυβερνητική εξουσία όπου αυτή ήθελε με εκλογές βίας και νοθείας που έχουν μείνει στην ιστορία. Τώρα αξιοποιούν πιο εκλεπτυσμένους και πιο καμουφλαρισμένους τρόπους που καταλήγουν στην καλπονόθευση των αποτελεσμάτων. Στην ενίσχυση της ανισοτιμίας.

Που ακούστηκε στην ίδια εκλογική περιφέρεια το ένα κόμμα να εκλέγει βουλευτές με 6.000 ψήφους και το άλλο κόμμα με 18.000 ; που είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία τους ;

Αυτό τον καιρό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξαναφέρνει για τις ανάγκες του καπιταλιστικού συστήματος το θέμα στην Επικαιρότητα, το Ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δυναμώνει την προβολή και την απαίτηση να υλοποιηθεί το ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ του που διεκδικεί τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια με πείσμα. ΕΔΩ και τώρα ΑΠΛΗ, ΑΝΟΘΕΥΤΗ , ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. Και Καλούμε όλα τα Συνδικάτα , όλους τους Συνδικαλιστές να στρατευτούν στη διεκδίκηση για την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, σαν πάγιο εκλογικό σύστημα καταδικάζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σκαρώσει ένα ακόμα καλπονοθευτικό έκτρωμα.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε για τους ίδιους τους εργαζόμενους πως δεν πρέπει να «τσιμπάνε» στις θεωρίες για ισχυρές κυβερνήσεις είτε του ενός είτε του άλλου. Το συμφέρον του λαού απαιτεί να είναι ΑΝΙΣΧΥΡΑ αυτά τα κόμματα και οι πολιτικές τους. Εμείς έχουμε συμφέρον από πανίσχυρο ταξικό κοινωνικό μέτωπο που θα αχρηστεύσει την αντεργατική, αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική όποιος κι’ αν την εφαρμόζει.

 

Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του ΙΡΑΚ :

 

Το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι ανάγκη να εκφράσει την ακόμα πιο ενεργητική στήριξη του στο λαό της Παλαιστίνης που καθημερινά δολοφονείται από τους στρατοκράτες του Ισραήλ και στο λαό του Ιράκ που αγωνίζεται να διώξει από τη χώρα του τους Αμερικανοεγγλέζους καταχτητές. Η πάλη ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων χρειάζεται να έχει διάρκεια, σταθερότητα και μαζικά χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και το Διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Δυστυχώς δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε τη σημερινή συνέντευξη τύπου με τις νέες, τραγικές...

Το Διεκδικητικό Πλαίσιο που παρουσίασε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη 8.9.22

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταθέτει το πλαίσιο των στόχων πάλης και διεκδικήσεων. Απέναντι στη...

Εισήγηση από την Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ 2022

https://youtu.be/PiiPnDj4oTA Συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ Βρισκόμαστε στο χώρο έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Εδώ που...