ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

0
image_pdfimage_print

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και μετανάστες,

Η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική δυναμώνει. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη στήριξη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και αποκούμπι τον ΣΥΝ, σπρώχνουν και υλοποιούν τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Ένωσης δηλαδή του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Μέσα απ΄ τις ανατροπές της Κοινωνικής Ασφάλισης, του σταθερού εργάσιμου χρόνου, των εργασιακών σχέσεων στοχεύουν στην ακόμη μεγαλύτερη γιγάντωση των κερδών τους.

Απαραίτητη συνθήκη όμως για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους είναι να διαμορφώσουν εργάτες και νέους υποταγμένους και αποπροσανατολισμένους. Θέλουν να μην συνειδητοποιούμε ποιος πραγματικά και γιατί φταίει για την ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια, την εργασία – λάστιχο. Με όλα τα μέσα διαμορφώνουν «το κλίμα της εποχής» με τέτοιο τρόπο ώστε η στάση ζωής μας να είναι ανώδυνη και ακίνδυνη για τα συμφέροντά τους. Εξαγοράζουν και εγκλωβίζουν συνειδήσεις και μια μεγάλη παγίδα που αυξάνει τα κέρδη τους και που τους συμφέρει να πέσουμε μέσα είναι αυτή της χρήσης και της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα που έχουν την ευθύνη των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών καλλιεργούν τον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά» με στόχο τη νομιμοποίησή τους. Επιδιώκουν να μάθει, η εργατική τάξη, να ζει με τα ναρκωτικά.

Το ΠΑΜΕ εναντιώνεται για αυτούς τους λόγους σε όλα τα ναρκωτικά. Η θέση μας αποτελεί πλευρά της ταξικής πάλης. Είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιος θα κερδίσει τους εργαζόμενους και τους νέους.

Το πρόβλημα δεν είναι βιολογικό ή ιατρικό. Είναι κοινωνικό. Εντείνεται στο σύστημα της εκμετάλλευσης που ζούμε. Η ανατροπή των αιτιών που γεννούν το πρόβλημα συνδέεται άμεσα με την ανατροπή αυτού του συστήματος.

Δίνουμε τη μάχη ώστε όλο και περισσότεροι εργάτες και νέοι να οργανώνονται στα σωματεία και να δυναμώνουν την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα με τις εργατικές διεκδικήσεις μέσα από πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ που θέλουμε να πολλαπλασιαστούν, στηρίζουμε την ουσιαστική πρόληψη, την επέκταση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων. Εναντιωνόμαστε στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και στα προγράμματα υποκατάστασης που συντηρούν το πρόβλημα.

Τον πλούτο τον παράγουμε εμείς και δεν θέλουμε να θυσιάσουμε τα παιδιά μας σε αυτούς που μας τον κλέβουν. Θέλουμε τα παιδιά της εργατικής τάξης να γίνουν επικίνδυνοι για τους εκμεταλλευτές μας.

Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα

ενάντια στα ναρκωτικά

Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα

για τα δικαιώματά μας

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.