ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε μια εξελισσόμενη, πρωτοφανή κυβερνητική επίθεση, στο εισόδημα μας, στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια, σε όλα όσα έχουν σχέση με το βιοτικό μας επίπεδο.

Με τα μέχρι τώρα κυβερνητικά μέτρα και με το φορολογικό νομοσχέδιο οι μισθοί μας μειώνονται μηνιαίως πάνω από 15%. Η μονιμότητα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο και με το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» αλλά και με τις συνενώσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, θα έχουμε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Άλλωστε αυτές οι απολύσεις είναι ο κύριος όρος των κυβερνητικών μέτρων και των κρατικών δανείων. Από την 1η Μάη μας κόβουν την παροχή φαρμάκων γιατί ο ΟΠΑΔ δεν αποδίδει τα οφειλόμενα στους φαρμακοποιούς. Δεκαοχτώ χιλιάδες συνάδελφοί μας δικαιούχοι του εφάπαξ, περιμένουν για χρόνια στην «ουρά» γιατί το ταμείο, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών τζογαρίσματος των αποθεματικών, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Επίσης με το σχέδιο «Καλλικράτης» οι τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας καθώς και άλλοι κοινωνικοί τομείς, θα μεταφερθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα λειτουργούν στη βάση της ανταποδοτικότητας, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Με το επικείμενο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα καταργηθούν τα όποια ελάχιστα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, θα επιδεινωθούν παραπέρα οι όροι συνταξιοδότησης και θα μειωθούν δραματικά οι συντάξεις.

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Τόσο στην ΑΔΕΔΥ, όσο και στη ΓΣΕΕ έγινε συζήτηση και τους ζητήθηκε μπρος σε αυτόν τον αντιλαϊκό τυφώνα να κλιμακώσουν με 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

            Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία μόνο για τις 22 Απρίλη με ένα πλαίσιο αναντίστοιχο και που συσκοτίζει τις αιτίες και τους αίτιους των προβλημάτων μας και η ΓΣΕΕ αρνήθηκε κάθε συντονισμό και κοινή δράση.

            Ιδιαίτερα η στάση της ΓΣΕΕ αποτελεί πρόκληση εφόσον το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο το εκτιμούν απλά ασαφές, το φορολογικό νομοσχέδιο ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση, όπως επίσης το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και την υπογραφή της εθνικής συλλογικής σύμβασης την παραπέμπουν στις καλένδες.

            Εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και πολλές ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα έχουν πάρει και παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στη 48ωρη απεργία, παραμερίζοντας και ξεπερνώντας όσους ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να ανταποκριθούν στο ιστορικό χρέος ανάπτυξης και καθοδήγησης των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή αυτή βαραβαρότητα.

            Καλούμε τις Διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων σωματείων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην 48ωρη απεργία. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα με αίσθημα ευθύνης να δώσει τη μάχη της 48ωρης απεργίας, η οποία αποτελεί ποιοτικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων μας απέναντι σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδότες.

            Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ

και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 22 Απρίλη στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι.

 

·         Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.

·         Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικού και αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

·         1.400€ βασικός μισθός και ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια. Πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.

·         Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ για να παρέχει απρόσκοπτα αυτήν την περίθαλψη στους δημοσίους υπαλλήλους.

·         Άμεση κρατική επιχορήγηση του ταμείου πρόνοιας για να καταβάλει άμεσα τα εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ –

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Share.

Comments are closed.