ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

0
image_pdfimage_print

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Άνεργοι, Εργαζόμενοι, νέοι,

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η Τρόικα τσακίζουν όλα τα επιδόματα. Σε συνέχεια της Πράξης του υπουργικού συμβουλίου που καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μειώνοντας τον κατώτατο μισθό από 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά και για τους νέους στα 511 ευρώ, μειώνουν κατά 22% όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, φτάνοντας το επίδομα ανεργίας στα 359€, δηλαδή στο ποσό των 12 ευρώ την ημέρα. Eπίδομα που ήταν ήδη πίσω από τις ανάγκες, αφού το παίρνει ένα μικρό μέρος των ανέργων.

Εκτός από το επίδομα της ανεργίας τσακίζουν επίσης κατά 22% την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας που δίνεται για έξι μήνες μετά τη λοχεία. Επίσης χτυπάνε τα εποχικά βοηθήματα σε μια σειρά εργαζόμενους με λίγες ημέρες εργασίας ή εποχική απασχόληση όπως σε οικοδόμους, επισιτισμό-τουρισμό, εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μουσικούς, ηθοποιούς, ρητινοσυλλέκτες, δασεργάτες κλπ. Τσακίζουν, το επίδομα στράτευσης και άλλα βοηθήματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Να ανατραπεί η συγκυβέρνηση, η δικτατορία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχει φρένο στην επίθεση τους. Καλουμε τους ανέργους, τους εργαζομένους να οργανώσουν την πάλη τους, να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση. Καμιά υποταγή στους νόμους τους. Νομοθετούν χωρίς διάλειμμα το τσάκισμα της ζωής μας. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Εργαζόμενη-ε, άνεργε, νέα και νέε,

Δεν πρέπει να αποδεχτείς τη σημερινή κατάσταση. Το επίδομα ανεργίας το μετατρέπουν, μέσω προγραμμάτων, σε επιδότηση στους εργοδότες και τους χαρίζουν τζάμπα εργάτες. Κανείς δεν είναι μόνος του. Κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Σήμερα είναι ο γείτονας, ο συγγενής, ο συνάδελφος. Αύριο είναι πιθανόν να είναι ο καθένας μας.

Η θέση μας είναι στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών, των επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Για μέτρα προστασίας των ανέργων.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Στηρίξου στο ΠΑΜΕ. Έλα σε επαφή με το σωματείο σου.

Δώσε δύναμη με τη συμμετοχή σου στις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.

Σ´ αυτές τις συνθήκες, χρειάζεται να διευρυνθεί το δίκτυ προστασίας και ανακούφισης των ανεργων και των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων.

Να διεκδικησουμε:

  • Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθει κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ.

  • Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

  • Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

  • Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.

  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.

  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

  • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

  • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

Μάρτης 2012

Share.

Comments are closed.