Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Οι νέες θυσίες που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

0
image_pdfimage_print

 

Μετά τις συνομιλίες «για τις κοινές τους αγωνίες» με τους Κοινωνικούς Εταίρους Σ.Ε.Β. – Γ.Σ.Ε.Ε. και κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνει τον «λογαριασμό».

«Απαιτεί» με το πόρισμά του την οικονομική κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Ανοίγοντας τον δρόμο και δικαιολογώντας τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται σε βάρος των εργαζομένων από κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβέρνηση.

Οι νέες θυσίες κατά το Δ.Ν.Τ. που πρέπει να υποβληθούν οι εργαζόμενοι είναι :

  • Μακροχρόνιο πάγωμα των μισθών και των συντάξεων. Προτείνουν μάλιστα τριετή κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων!! Θεωρούν τα 700 ευρώ τον μήνα μισθό μικτά πολύ μεγάλο !!

  • Διευκόλυνση της μερικής απασχόλησης για να ενισχυθεί λένε η συμμετοχή των νέων και των γυναικών στην αγορά εργασίας !!!

  • Την εφαρμογή σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής . Ζητούν νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωση των απολύσεων και συνεχίζουν με φορομπηχτικά μέτρα και άλλα αντεργατικά σχέδια.

Ζητάει από τους εργαζόμενους ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός να κάνουν χαρακίρι. Για τα 83 δις ευρώ καθαρά κέρδη τα τελευταία χρόνια των εισαγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων μόνο δεν αναφέρει τίποτα το διεθνές όργανο της πλουτοκρατίας.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική.

Να πετάξουν στα άχρηστα, τα αντεργατικά πορίσματα του κάθε ντόπιου και ξένου μηχανισμού υλοποίησης της πολιτικής του κεφαλαίου.

Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν εντείνοντας την δράση τους ενάντια στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής. Στα κόμματα του δικομματισμού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τα στηρίγματά τους καθώς και στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τις αντεργατικές επιλογές του κεφαλαίου.

Να ανοίξουν με την ψήφο τους τον δρόμο της αντίστασης και της αντεπίθεσης στις Ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη καταδικάζοντας την Ε.Ε. και «δείχνοντας» απειθαρχία στις ευρωκατευθύνσεις και δυναμώνοντας την λαϊκή συμμαχία των δυνάμεων που παράγουν τον πλούτο της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.