Προκλητικές ανατιμήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

 

 • Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, προκαλούν νέο κύμα ακρίβειας και προωθούν μέτρα που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 1. Χθες είχαμε νέα έξαρση στις ανατιμήσεις ως και 19% σε 175 φάρμακα ευρείας κατανάλωσης (αντιβιοτικά, καρδιολογικά, δερματολογικά κτλ).

 2. Αυξήσεις φωτιά έχουμε στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ. Στο πάγιο αύξηση έως 190%, στα τέλη αποχεύτεσης 7,6% και στα τιμολόγια υδροδότησης Δήμων αύξηση 45,3%, που φυσικό είναι να μετακυληθούν στους δημότες.

 3. Αυξήσεις, όμως ήδη επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και στα ασφάλιστρα οχημάτων. Όσοι ανανεώνουν τα ετήσια ασφάλιστρά τους διαπιστώνουν επιβαρύνσεις πάνω από 20%.

 • Οι προκλητικές αυτές ανατιμήσεις θίγουν βάναυσα τα λαϊκά εισοδήματα και χειροτερεύουν την κατάσταση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση, με τη συνενοχή της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, έχει επιβάλλει σκληρή πολιτική λιτότητας, καθήλωσης των μισθών και των συντάξεων.

 • Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών επιχειρηματίες και κυβέρνηση συμφώνησαν για την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα κοινωνικα-ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης κάλεσε τους επιχειρηματίες της ιδιωτικής ασφάλισης να αρπάξουν την ευκαιρία κερδοφορίας που τους έδωσε η Κυβέρνηση με τον Ν. 3029 για τα επαγγελματικά και επικουρικά Ταμεία.

Σε ανάλογο πλαίσιο κινήθηκε και ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων0 Ρ. Σπυρόπουλος που επαίνεσε την κυβερνητική πολιτική -η οποία διαμόρφωσε ένα νέο επιχειρηματικό πλαίσιο δράσης για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες-, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ρίχνοντας τα χρήματα των εργαζομένων, τα αποθεματικά των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο, υπονομεύοντας την επικουρική ασφάλιση.

 • Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αποφασιστικά στην αντιλαϊκή επίθεση διαθέτοντας τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 21 Μάρτη και των απεργιακών συλλαλητηρίων, στην Αθήνα στην Πλατεία Κοτζιά στις 12:30 το μεσημέρι, και στις άλλες πόλεις της χώρας μας.

Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο ΙΡΑΚ και την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Πλήρη -σταθερή απασχόληση, 7ωρο -35ωρο -5νθήμερο ΤΩΡΑ!!!

 • Βασικό μισθό 350.000 δρχ -κατώτερη σύνταξη 280.000 δρχ -κύρια σύνταξη στο 80% του συνταξιοδοτικού μισθού. Μονοετή Εθνική Γενική ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.

 • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία.

 • Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 • Κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες εργασίας -Πλήρη συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 εργάσιμα χρόνια.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που χτυπούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 • Αποκλειστικά δημόσια -δωρεάν παιδεία.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Μαζική σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων Αττικής για την κλιμάκωση της πάλης ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Μαζική σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ για την κλιμάκωση της...

«Η Τρελλή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιροντού ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων

Σύντομα ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Η Τρελλή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιροντού από...

Αλληλεγγύη στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 29-30 Νοέμβρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που...