Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του Διοικητή του ΙΚΑ απο τα καθήκοντα του

0
image_pdfimage_print

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                      

Αθήνα 30 Σεπτέμβρη 2011

Προς τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης

Στο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι με τίτλο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», στο άρθρο 77 με το επιχείρημα της ανάγκης περιορισμού των εξόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, μειώνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΚΑ και άλλων Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Μέχρι τώρα συμμετείχαν 5 εκπρόσωποι από τη ΓΣΣΕ, συγκεκριμένα δύο της ΠΑΣΚΕ, ένας της ΔΑΚΕ, ένας της Αυτόνομης Παρέμβασης κι ένας της ΔΑΣ (που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Ο νόμος για το ΣΕΠΕ μειώνει του εκπροσώπους της ΓΣΕΕ σε 3.

Είναι προφανές, ότι θέλουν να άρουν και τα ελάχιστα εμπόδια για να ξεθεμελιώσουν ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους θέλουν να προωθούν αντιασφαλιστικά ανοσιουργήματα αθόρυβα.

Η εξέλιξη αυτή συνάδει με τις νέες γενικευμένες επιθέσεις σε παροχές και συντάξεις χωρίς προσκόμματα. Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, οι οποίες σε ευθεία συνεννόηση εξ’ όσων φαίνεται με την κυβέρνηση, αξιοποιούν αυτές τις εξελίξεις κι επιδιώκουν τον εξοστρακισμό της ΔΑΣ από το ΔΣ του ΙΚΑ. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, καθώς είναι η μοναδική παράταξη, μαζί με τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων του ΙΚΑ, που ξεσκεπάζουν και καταγγέλλουν με συνέπεια όλες τις αντιασφαλιστικές πολιτικές.

Η ΔΑΣ προειδοποιεί, ότι δε θα δεχθεί σε καμία περίπτωση την αποπομπή της από το ΔΣ του ΙΚΑ. Θα παραμείνει ακλόνητη στο ταξικό καθήκον που της έχουν αναθέσει με την ψήφο τους οι χιλιάδες εργαζόμενοι της χώρας.

Επίσης, δηλώνουμε, ότι παραιτούμαστε από οποιεσδήποτε οικονομικές απολαβές από τη συμμετοχή μας στο ΔΣ, που ούτως ή άλλως κατευθύνονται 100% στην παράταξη για την έκδοση υλικών για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Η απόφασή μας αυτή συνδέεται με την πρόθεσή μας να αποδομήσουμε το επιχείρημα, ότι υπάρχουν οικονομικοί λόγοι και να φανεί ξεκάθαρα, ότι η επιχείρηση εκδίωξης της ΔΑΣ από το ΔΣ του ΙΚΑ είναι ενέργεια πολιτικού χαρακτήρα σε βάρος των δυνάμεων που παλεύουν με την γραμμή σύγκρουσης ενάντια στην διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης.

Με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση απάλλαξε τους διοικητές των οργανισμών (ΙΚΑ κλπ.) από την ποινικές ευθύνες για την διαχείριση των αποθεματικών ταμείων, προστατεύοντας τους από πιθανές συνέπειες για τη λεηλασία που θα υποστούν τα αποθεματικά από το κούρεμα των ομολόγων, ανοίγοντας το δρόμο για παύση πληρωμών των συντάξεων.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και εφαρμοστής των αντιασφαλιστικών τερατουργημάτων, είναι επικίνδυνος όχι μόνο για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων αλλά και για την ίδια την βιωσιμότητα του ΙΚΑ.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τα καθήκοντα του Διοικητή του Ιδρύματος.

Share.

Comments are closed.