Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου

Η 17 Μάη ξεπέρασε τις 26 Απρίλη !

0
image_pdfimage_print

 

Η σημερινή συμμετοχή των εργαζομένων στην Πανεργατική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασε τη συγκλονιστική απεργία της 26ης Απρίλη.

Όταν η αστυνομία ανακοινώνει ότι η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας «ήταν κατά τι» μεγαλύτερη από τις 26 Απρίλη όλοι αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η πραγματικότητα.

Η μεγαλειώδης σημερινή κινητοποίηση έχει ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού έγινε μέσα σε συνθήκες όπου η Κυβέρνηση και οι Βιομήχανοι, αξιοποιώντας τις δηλώσεις στελεχών του προεδρείου της ΓΣΕΕ διαμόρφωσαν ένα κλίμα «Κοινωνικού Διαλόγου» και αποκλιμάκωσης του αγώνα. Σ’ όλους αυτούς και στις μεθοδεύσεις τους έδωσαν απάντηση σήμερα οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Στα νέα ποιοτικά στοιχεία πρέπει να συνυπολογιστεί η κοινή δράση με την φτωχή αγροτιά και τους μικρομεσαίους.

Η Κυβέρνηση και το Κεφάλαιο πήραν και σήμερα ένα αγωνιστικό ισχυρό μάθημα από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά προβάλλουν και απαιτούν :

  • Τώρα βήματα μπροστά, για διεκδίκηση λύσεων σ’ όφελος των εργαζομένων. Τώρα απαιτούμε ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών.

  • Κανένα παζάρι με ψευτοδιαλόγους.

  • Κλιμάκωση και αντεπίθεση με νέες κινητοποιήσεις και πολύμορφες δραστηριότητες.

Το ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί ώστε κανείς να μην μπορέσει να καναλιζάρει και να ξεστρατήσει την εργατική και λαϊκή αφύπνιση που και σήμερα επιβεβαιώθηκε. Η εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά η Εργατική Τάξη στο ΠΑΜΕ αποτελεί δύναμη και εγγύηση για να μην χαθεί αυτός ο αγώνας.

Η γενικευμένη αστυνομοκρατία που μεθοδευμένα οργάνωσε η κυβέρνηση στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας.

Η ασφυκτική και προκλητική περικύκλωση της πορείας στην Αθήνα, από δυνάμεις των ΜΑΤ και ο τραυματισμός νεαρού διαδηλωτή δεν είναι έξω από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αποπροσανατολισμό του αγώνα. Οι προσπάθειες αυτές θα πέσουν στο κενό και θα τις αχρηστέψει η λαϊκή οργή.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.