Παράσταση Διαμαρτυρίας 3/11 στα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

0
image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ καλεί  τα συνδικάτα, τους μετανάστες και πρόσφυγες να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 3/11/2009 στα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Η συνάντησή μας για την παράσταση διαμαρτυρίας θα είναι στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια. 

Για να διεκδικήσουμε:

Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις γιατί οι μετανάστες, δεν έχουν χαρτιά. Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

Όχι στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική οδηγία.

ʼσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Όχι στο φακέλωμα της Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

Κατάργηση των αντιδραστικών εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στη νοσηλεία μεταναστών στα νοσοκομεία. Αποκλειστικά δημόσιες –δωρεάν υπηρεσίες Υγείας πρόνοιας. Ειδικά μέτρα στήριξης των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στη φυλάκισή τους και την επαναπροώθηση.

Εγγραφή στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς όλων των παιδιών  των μεταναστών και προσφύγων , ανεξάρτητα αν έχουν χαρτιά νομιμότητας η όχι. Εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη φοίτηση, όπως στέγαση, σίτιση, παροχή βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών μέσων.

Πολύγλωσσα δημόσια κέντρα στήριξης μεταναστών που θα συμβάλλουν και στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας.

Οργανωμένους χώρους υποδοχής με υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και ψυχολογικής στήριξης.

Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν

Κοινωνική ασφάλιση για όλους, καταπολέμηση της ανασφάλιστης και της μαύρης εργασίας. Δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης. Αποζημίωση στα θύματα των εργατικών ατυχημάτων.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Share.

Comments are closed.