Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

17 Οκτώβρη-Μεγάλο Εργατικό Συλλαλητήριο στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

image_pdfimage_print

 

Στις 17 Οκτώβρη εργαζόμενοι από όλη την Γαλλία βρέθηκαν στο Παρίσι σε μια μεγάλη διαδήλωση για το δικαίωμα στην δουλειά και στην αξιοπρέπεια.

Μετά από βδομάδες τοπικών κινητοποιήσεων με την συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων όλων των κλάδων, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα της Γαλλίας απαίτησαν μέτρα προστασίας της δουλειάς και της υγείας των εργαζομένων, αλλά και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με τις σημαίες της ΠΣΟ να πλημμυρίζουν το κέντρο του Παρισιού, τα αγωνιστικά συνδικάτα της Γαλλίας κατάφεραν σε πολύ δύσκολες συνθήκες να οργανώσουν μια μεγάλη πανεθνική κινητοποίηση και να αναδείξουν την ανάγκη οργάνωσης και αγωνιστικής απάντησης στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Τα αγωνιστικά συνδικάτα της Γαλλίας θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε μεγάλη συνδικαλιστική συνδιάσκεψη με θέμα την καθολική απάντηση που πρέπει να δώσει το εργατικό κίνημα απέναντι στις αντεργατικές εξελίξεις.

Σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση εκφράστηκε πολύμορφη αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ αλλά και Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας.

ΦΩΤΟ: https://flic.kr/s/aHsmRzDDsN

 

Comments are closed.