Πέμπτη, 18 Αυγούστου

Στους αγώνες θα τιμάμε τη μνήμη σου πάντα σύντροφε Τάκη.

0

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, θρηνεί για τον πρόωρο θάνατο του άξιου στελέχους του και καταξιωμένου αγωνιστή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος Δημήτρη Τσόγκα. Εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους του.

Ο σύντροφος μας Δημήτρης (Τάκης), γνήσιο τέκνο της εργατικής τάξης, ως συνδικαλιστής, από τη θέση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Λάρισσας, ως μέλος της ΚΕ και ως βουλευτής του ΚΚΕ, ως λαϊκός αγωνιστής… δεν έλειψε από κανέναν λαϊκό αγώνα, από καμιά ταξική μάχη. Έτσι τίμησε την τάξη του, την εργατική τάξη αλλά τιμήθηκε και απ’ αυτήν.

Με την πρωτοπόρα δράση του, με την καθημερινή αγωνιστική στάση του έγινε πρότυπο αγωνιστή που υπηρετούσε και καταξίωνε τα οράματα, τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης, τα ιδανικά και τα οράματα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Είναι γεγονός ότι ο σύντροφος μας Τάκης, φεύγει σε μια στιγμή που η τάξη του, η εργατική τάξη, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τη νέα «ιερή συμμαχία» του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και άλλων παραγόντων και γιαυτό το κενό που αφήνει στο μέτωπο της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης μας, είναι δυσαναπλήρωτο.

Έχοντας συναίσθηση των πρόσθετων ευθυνών που επωμιζόμαστε, εξαιτίας και αυτού του γεγονότος αλλά και για να τιμάμε πάντα έμπρακτα το σύντροφο μας Τάκη, του δίνουμε υπόσχεση ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε, για να ενταχθούν, στο κενό που αφήνει, χιλιάδες νέοι αγωνιστές και ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά τους ταξικούς αγώνες, για να φέρουμε, όσο γίνεται πιο σύντομα στον τόπο μας, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να κάνουμε πράξη το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» που και ο ίδιος  το είχε κάνει στάση ζωής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.