Συνεργασία ΙΝΕ- ΓΣΕΕ με το ΙΝΕ του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ

0

Mε δελτίο τύπου η ΓΣΕΕ, μας ενημερώνει για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy Economics που είναι Ινστιτούτο που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας ώστε να ενισχυθούν επιστημονικά οι εναλλακτικές προτάσεις από τα συνδικάτα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Οι εναλλακτικές προτάσεις της ΓΣΕΕ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση περιέχονται στις μελέτες και στις προτάσεις του Ινστιτούτου που άλλωστε έχει ως στόχο την ταξική συνεργασία και ειρήνη μεταξύ εργατικών συνδικάτων, οι κυβερνήσεων και εργοδοτικών οργανώσεων.

Τις προτάσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση τις βιώνει κάθε μέρα η εργατική οικογένεια στο πετσί της με τις μειώσεις μισθών, με το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, με τη στήριξη προγραμμάτων που ανακυκλώνουν την ανεργία, που χτυπούν τη σταθερή εργασία, που βοηθούν την εργοδοσία να εκβιάζει και να απειλεί το μόνιμο προσωπικό.

Τέτοιες λύσεις προτείνουν για την έξοδο από την κρίση. Μισθούς των 625ευρω για 5 μήνες και μετά «βοήθα παναγιά». Την ίδια στιγμή η απληρωσιά μεγαλώνει, οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι αυξάνονται, οι επιδοτούμενοι παίρνουν για 12 μήνες επίδομα επιβίωσης, οι φόροι και τα χαράτσια βάζουν συνεχώς θηλιές και ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ βαράνε κανόνι.

Η εξουσία των μονοπωλίων δεν εξανθρωπίζεται, δεν αλλάζει. Έχει αναχώματα και πολίτικο προσωπικό που μπορεί να μετακινείται στο πολίτικο επίπεδο αλλά δεν αλλάζει.

Εργαζόμενε, άνεργε νέα και νέε, άλλη λύση δεν υπάρχει. Εσύ πρέπει να πάρεις ευθύνη, να οργανώσεις τη δύναμη και το θυμό σου, να οργανωθείς στο σωματείο σου, στη λαϊκή επιτροπή κάθε γειτονιάς.

                                                                               Γραφείο Τύπου

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.