Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Βούλιαξε η Αθήνα από τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων στην απεργία του ΠΑΜΕ.

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, γυναίκες, νέους, άνεργους, που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Βούλιαξε η Αθήνα από τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Δόθηκε ηχηρό αποφασιστικό μήνυμα στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και τα αντιασφαλιστικά μέτρα που επιχειρεί να πάρει.

Δόθηκε σημαντική απάντηση στην εργοδοσία, τους βιομήχανους, που παρά τα εμπόδια που έβαζαν, χιλιάδες εργάτες απείργησαν και πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η εργατική τάξη της χώρας μας, εμπιστεύτηκε για ακόμα μια φορά το ΠΑΜΕ. Γιατί η συνέπειά του, η αποφασιστικότητά του, η μαχητικότητά του, το πλαίσιο διεκδικήσεών του, δίνει διέξοδο και προοπτική στον αγώνα της εργατικής τάξης. Έχει συνεχές μέτωπο απέναντι στο κεφάλαιο, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους.

Η εργατική τάξη εμπιστεύτηκε το ΠΑΜΕ και όχι τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που έχουν θεό το νόμο Ρέππα.

Απάντηση δόθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, που με κάθε τρόπο και μέσο απαιτεί από τη Ν.Δ. να εφαρμόσει το νόμο Ρέππα, που μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας κλπ.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή, που είναι η μόνη εγγύηση για την κλιμάκωση του αγώνα. Για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα, να καταργηθούν οι νόμοι Ρέππα και Σιούφα, να διεκδικήσουμε αιτήματα που το πλαίσιο του ΠΑΜΕ προβάλλει και ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της τάξης μας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.