Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζουμε δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων εργατών.

0
image_pdfimage_print

 

Για άλλη μια φορά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απέδειξε στην κυβέρνηση, στους κάθε λογής τρομοκράτες, στους εκμεταλλευτές των εργατών γης στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας αλλά και σε όλους όσους τρέφονται από το μόχθο και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης ότι συνεχίζουμε ακλόνητα, μαχητικά και δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα δίκια της τάξης μας.

Η διαδήλωση που έγινε στη Ν. Μανωλάδα την Κυριακή 11 Μάη, ήταν συνέχεια των προσπαθειών του Π.Α.ΜΕ. για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα του Ν. Ηλείας αλλά και γενικά οι μετανάστες στη χώρα μας. Ήταν αφορμή για να επαναλάβουμε ότι τη μετανάστευση τη γεννάει η πολιτική της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η πολιτική της Ε.Ε., η πολιτική του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Μόνη διέξοδος ο οργανωμένος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, κόντρα σ’ αυτή την πολιτική, κόντρα στις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, κόντρα στα κόμματα και τα συναινετικά συνδικάτα που στηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, κόντρα στους μεγαλοεργοδότες και τους νεοτσιφλικάδες που εκμεταλλεύονται το τόσο ευάλωτο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες. Μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε την εκμετάλλευση.

Ήταν επίσης ένα μαχητικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους τραμπούκους που επιτέθηκαν στα μέλη του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε., για να γνωρίζουν ότι το δίκιο, η αγανάκτηση, η αγωνιστικότητα δε φιμώνονται.

Η πάλη μας κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της δεν θα σταματήσει. Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε θαρρετά και ανυπότακτα στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις την εργατική τάξη στη χώρα μας αλλά και σ’ όλο τον κόσμο.

Καλούμε την φτωχή και μεσαία αγροτιά να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις αποφάσεις της Ε.Ε., κατά της Κ.Α.Π. και κατά της πολιτικής που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά και φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση για την κατάργηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.