ΓΣΕΕ – κοινωνικός διάλογος

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σαν έτοιμη από καιρό η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ετοιμάζεται και ανυπομονεί να ξανακαθίσει στο τραπέζι του «Κοινωνικού Διαλόγου» για να βοηθήσει στα καινούργια χτυπήματα ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση. Περιμένει την πρόσκληση από την κυβέρνηση!! Για να συμβάλει από την μεριά της στην αφαίρεση της κατάκτησης του αιώνα της εργατικής τάξης.

Μετά την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά το μανιφέστο του Γ. Παπανδρέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τα δέκα σημεία «μαχαιριές» για την Κοινωνική Ασφάλιση, την σκυτάλη της επίθεσης την ανέλαβε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Στόχος όλων τους:

  • η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,

  • η ουσιαστική κατάργηση των Β.Α.Ε.,

  • η μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα ελεημοσύνης,

  • κατάργηση πρόωρη σύνταξης,

  • χτύπημα στην επικουρική ασφάλιση

  • λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων

  • προώθηση των επαγγελματικών ταμείων.

Η νέα επίθεση στην Κ.Α. θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους εργαζόμενους που το κεφάλαιο τους θέλει τελείως απροστάτευτους ακόμα και από τα στοιχειώδη δικαιώματα. Εύκολη λεία στα χέρια του, φτηνό εκμεταλλεύσιμο υλικό.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας και όλους τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει η νέα αντεργατική θύελλα. Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα και την σύγκρουση για την απόκρουση της νέας επίθεσης.

Διεκδικώντας:

  • Δημόσια- Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

  • Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.

  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες, 50- 55 αντίστοιχα στα Β.Α.Ε.

  • Επέκταση των Β.Α.Ε.

  • Απαλλαγή των εργαζομένων από τις εισφορές για τον κλάδο Υγείας.

  • Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Ζωντανά θα προβληθεί η σημερινή Συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ στις 12μμ, για το 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Παρακολουθήστε ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο την Συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ, που θα δοθεί σήμερα...

Πραγματοποιήθηκαν περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε Ηράκλειο και Χανιά μπροστά στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (ΦΩΤΟ)

Μπροστά στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ξεκινά αύριο, Πέμπτη 16 Απρίλη, την ώρα...