Απολύσεις στους Δήμους

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα στους Δήμους έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στο Θριάσιο έχουν απολυθεί 135 εργαζόμενοι, ακόμη έχουμε 22 απολύσεις στην Πετρούπολη, 10 στο Καματερό και προγραμματίζονται 500 στο Μαρούσι και ακόμα στην Ελευσίνα και σε άλλους δήμους .

Η απόφαση αυτή των δημάρχων εντάσσεται στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, της μετατροπής των δήμων σε ανώνυμες εταιρίες, της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δήμων και της γενίκευσης της μερικής απασχόλησης και των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι το ζήτημα των απολύσεων αφορά όλους τους εργαζόμενους και καλεί τα συνδικάτα τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους δημάρχους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι απολύσεις και να ανατραπούν οι πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για τη θεατρική παράσταση στη Γλυφάδα

Ικανοποιημένοι από το έργο του Μπρεχτ «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων», τη σκηνοθετική επιμέλεια...

Αλληλεγγύη στην ΠΕΟ και στους εργαζόμενους της Κύπρου για την απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία(ΠΕΟ) και στους εργαζόμενους της...

Βρήκαμε ποιος θέλει να δουλεύει 13 ώρες… (SPOT)

Δείτε το καυστικό βίντεο του ΠΑΜΕ για το αντεργατικό έκτρωμα. Να αποσυρθεί τώρα! 7ωρο - 5ήμερο...