ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

0
image_pdfimage_print

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας μας.

Οι εργαζόμενοι με την μαζική αγωνιστική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια έστησαν τα δικά τους μπλόκα αντίστασης και αγώνα στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και του Κεφαλαίου.

Καταδίκασαν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της Κυβέρνησης την «Εισοδηματική Πολιτική» της λιτότητας και της μιζέριας, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, την ένταση του αυταρχισμού, τον περιορισμό των δημοκρατικών συνδικαλιστικών ελευθεριών. Έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά.

Απαίτησαν την ικανοποίηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η συμμετοχή των αγροτών στα εργατικά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας δείχνουν τον δρόμο του μετώπου και της πάλης της Εργατικής Τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι αποφασιστικά καταδίκασαν την στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που με όχημα τον «Κοινωνικό Διάλογο» της απάτης και του συμβιβασμού, καθώς και με τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό που είναι κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του Κεφαλαίου , κάνουν πάσα και στρώνουν το χαλί στην Κυβέρνηση για να περάσει τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά της σχέδια. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να συνεχίσουν και να εντείνουν την δράση τους, με περιοδείες ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις γενικές συνελεύσεις στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, για την ενημέρωση την προετοιμασία και την οργάνωση των εργαζομένων για την απόκρουση των αντεργατικών αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης που βρίσκονται επί θύρας. Να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς .

Καλεί του εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, καμιά επανάπαυση. Άμεσα να συνεχισθούν, να ενταθούν και να κλιμακωθούν παραπέρα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και απεργιακούς αγώνες, να δυναμώσει το μέτωπο με τα άλλα λαϊκά στρώματα την φτωχομεσαία αγροτιά τους ΕΒΕ για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, αιτημάτων τους, την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις και θα πρωτοστατήσει.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.