Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

image_pdfimage_print

 

Το Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει το φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που η κυβέρνηση κήρυξε ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες που εδώ και 4 μέρες συνεχίζουν απτόητοι τον πανεργατικό πανελλαδικό αγώνα όλης της εργατικής τάξης κατά του αντιασφαλιστικού αντεργατικού κυβερνητικού νομοσχεδίου. Αυτός ο ακραίος κυβερνητικός αυταρχισμός έρχεται ως συνέχεια της δολοφονικής επίθεσης που η κυβέρνηση, μαζί με τους εφοπλιστές, εξαπέλυσε ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους κατά την απεργία τους στις 29 Μάη.

Έτσι, εκ των πραγμάτων, ο αγώνας των ναυτεργατών γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων. Αυτός ο αγώνας, αυτή τη στιγμή που δέχεται μια τέτοια επίθεση από την κυβέρνηση, έχει επειγόντως ανάγκη την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων για να μην περάσει ο φασισμός της απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας, για να μην περάσει η κυβερνητική λογική του
«αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Καλούμε απόψε το βράδυ, στις 19:30, όλα τα Συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο και κύρια με την παρουσία τους στο λιμάνι του Πειραιά (Πλατεία Καραϊσκάκη) για να εμποδίσουμε την πολιτική επιστράτευση και να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους απεργούς ναυτεργάτες.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Comments are closed.