Διαδηλώσεις 13 Δεκέμβρη 2001 σε Αθήνα και Βρυξέλλες-Κρατικός Προϋπολογισμός 2002.

Δημοσιεύτηκε στις

 

  1. Όπως είναι γνωστό, στα μέσα του επόμενου μήνα, συνέρχεται στο Λάακεν των Βρυξελλών, η Σύνοδος Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Σύνοδο αυτή θα προωθηθούν οι πολιτικές της Ευρωτρομοκράτησης των πολιτών και, κύρια, των εργαζόμενων, θα μπουν για υλοποίηση τα ευρωεντάλματα και οι τρομονόμοι σε βάρος του λαϊκού κινήματος και θα χαραχθούν οι νέες πολιτικές σε όφελος των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

Αγωνιστική απάντηση στα σχέδια αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποτελέσουν οι διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Δεκέμβρη. Εκτιμούμε ότι οι προσπάθειες της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων να καναλιζάρει και να προσανατολίσει τις διαδηλώσεις σε όφελος των καπιταλιστών, δε θα περάσουν. Το ΠΑΜΕ, σε κοινή δράση με αντίστοιχα ταξικά συνδικάτα από άλλες χώρες της Ευρώπης, θα πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις αυτές και θα αναδείξει τα πραγματικά αιτήματα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον ύπουλο ρόλο της Σ.Ε.Σ. και των άλλων συμβιβασμένων ηγεσιών. Παράλληλα, Ομοσπονδίες, Συντονιστικές Επιτροπές, Σωματεία και Συνδικαλιστικά στελέχη που δρουν μέσα από το ΠΑΜΕ, παίρνουν πρωτοβουλία ώστε να οργανωθούν και στην Ελλάδα στις 13 Δεκέμβρη 2001, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των Ιμπεριαλιστών Αμερικάνων και Ευρωπαίων. Οι διαδηλώσεις αυτές, επιβάλλεται επίσης να στραφούν και κατά του Κρατικού Προϋπολογισμού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

  1. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2002, είναι Προϋπολογισμός βαθειά ταξικός και μέχρι το μεδούλι αντιλαϊκός. Τα τρυκ των μεταφερόμενων κονδυλίων για την Κοινωνική Ασφάλιση, βεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει την αντεργατική της έφοδο. Μέσα από τον Προϋπολογισμό αυξάνονται τα προνόμια και οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου Κεφαλαίου, περιορίζονται ακόμα πιο πολύ οι δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα και οι μισθωτοί, συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παραμένουν τα φορολογικά υποζύγια.

Καλούμε τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν με την αγωνιστική τους δράση αυτόν τον Προϋπολογισμό και να ανεβάσουν την αντιπαράθεσή τους με την συνολική κυβερνητική πολιτική.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Η «Τρελή του Σαγιό» στην Ηλιούπολη

Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» θα...

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...