Βάρβαρο το αληθινό πρόσωπο της πράσινης κυβέρνησης

0
image_pdfimage_print

            Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση σκούπα που είχε ως αποτέλεσμα να προσαχθούν πάνω από 80 άτομα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι κατάγονται από Σομαλία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Ιράν. Ανάμεσά τους και τρεις τουρίστες. Το αδίκημά τους ότι ήταν έγχρωμοι και βρίσκονταν στο δρόμο.

            Καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεχίζει με θέρμη την αντιμεταναστευτική πολιτική που εφάρμοζε και η κυβέρνηση της Ν.Δ., σύμφωνα με τους νόμους και οδηγίες της Ε.Ε. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία είναι απαραίτητα εργαλεία για να εφαρμόσει και η νέα κυβέρνηση τη «μηδενική της ανοχή» στους πρόσφυγες και μετανάστες, που προσπαθώντας να ξεφύγουν από την ιμπεριαλιστική θηριωδία, τους πολέμους, τη φτώχεια αναζητούν ασφάλεια, δουλειά και σιγουριά στη χώρα μας.

            Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είναι στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που προσήχθησαν βίαια χθες. Εξέφρασε τη διαμαρτυρία του άμεσα στον αρχηγό της αστυνομίας και στην κυβέρνηση για τις συλλήψεις στους δρόμους, για την εισβολή σε σπίτια και μαγαζιά και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν.

            Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τους εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των προσφύγων, των μεταναστών αλλά και των ελλήνων εργατών. Να σταματήσουν οι εισβολές και οι παραβιάσεις. Οι λογικές ότι όποιος είναι έγχρωμος ή δεν έχει χαρτιά θεωρείται εκ των πρότερων εγκληματίας και απατεώνας, είναι επικίνδυνες και επιζήμιες για όλη την εργατική τάξης. Να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής και της τωρινής κυβέρνησης.   

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.