Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Όλοι στην Απεργία στις 2 Απρίλη

0
image_pdfimage_print

 

Οι ηγέτες της Ε.Ε με τις αποφάσεις της εαρινής Συνόδου επιδιώκουν να χτυπήσουν και να αφαιρέσουν εργατικά δικαιώματα. Αξιοποιούν την κρίση για να επιταχύνουν τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να ανατρέψουν ότι απέμεινε από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Στόχος τους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία, όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και όπου θέλουν. Θέλουν να πάρουν και άλλα μέτρα για να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα, με ενίσχυση της καταστολής, του κτυπήματος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση πρέπει να δυναμώσει η πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, κατά της λιτότητας, κατά της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου. Να καταδικαστεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από αυτήν, γιατί είναι εχθρική για τα συμφέροντα τους. Είναι συνδιαμορφωτής των αντιλαϊκών πολιτικών, συνεταίρος του ΣΕΒ. Επιδιώκει να περάσει την λογική της συναίνεσης, το συμβιβασμό, τη λογική ότι όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι σε ευθεία γραμμή με τον ΣΕΒ και την πολιτική του. Βάζει εμπόδια και υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Μπροστά στην απεργία της 2 ΑΠΡΙΛΗ το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10.30πμ.

Να συνεχίσουν τις ομιλίες και συζητήσεις στους χώρος δουλειάς. Να αξιοποιήσουν τους εκατοντάδες εργάτες που στηρίζουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, να τους δώσουν ευθύνη. Να δημιουργήσουν απεργιακές επιτροπές και φρουρές παντού, για να σπάει η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Το σύνθημα να είναι στις 2 Απρίλη να μην πάει κανείς για δουλειά. Κανείς να μην μείνει στο σπίτι. Καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς, να κουβεντιάσουν και συλλογικά να αποφασίσουν την συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του. Να συμβάλλουν στην συμμετοχή χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, για να παίρνει απάντηση η προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει απολύσεις, μείωση μισθών, να πληρώσει δηλαδή η εργατική τάξη την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.