Για τα 118 Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που κλείνουν

0

Τα 118 Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που κλείνουν δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος της συρρίκνωσης και των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία.

Η τωρινή κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι προηγούμενες είτε ως μονοκομματικές ή τεχνοκρατικές ή συνεργασίας έβαζαν πάντα στην πρώτη γραμμή την εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε. και την υποταγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Πιστοί στο δόγμα, ότι η εκπαίδευση είναι εμπόρευμα καταργούν, συγχωνεύουν σχολεία, απολύουν εκπαιδευτικούς, προσαρμόζουν τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς εργάτες στα μέτρα και τα σταθμά που ορίζει το ΔΝΤ και οι άλλοι οικονομικοί μηχανισμοί των καπιταλιστών προσφέρουν ένα ακόμη πεδίο για επιχειρηματική δράση.

Τα 118 νέα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που κλείνουν βαρύνουν ακόμη περισσότερο τις οικογένειες με μικρά παιδιά και αυξάνουν τον αριθμό των παιδιών που μένουν εκτός σχολείων και εκτός παιδικών σταθμών.

Οι προτροπές και τα κίνητρα στους νέους να επιλέξουν το επάγγελμα του αγρότη αποδεικνύεται και μ΄ αυτό το μέτρο μια μεγάλη απάτη, αφού σήμερα κανένα νέο ζευγάρι δε μπορεί να φανταστεί ότι θα μετακινείται το παιδί του καθημερινά 80 χιλιόμετρα για να παρακολουθεί νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο (περίπτωση νομού Έβρου και αλλού).

Το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες για να μην καταργηθεί κανένα σχολείο, να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Για την εργατική τάξη η εκπαίδευση είναι πολύτιμο αγαθό απαραίτητο για την πρόοδο, την ανάπτυξη, τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς. Και θα συνεχίσει να παλεύει για το δικαίωμα των παιδιών της σε αυτό και για την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης κόντρα στο σύστημα που το έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.