Καταγγελία για την στάση της Υπουργού Απασχόλησης

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική στάση της υπουργού απασχόλησης, που στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ δήλωσε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σταμάτησε τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τα τετράωρα τις μειώσεις μισθών κλπ.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους όταν είναι γνωστό ότι οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, τα τετράωρα, οι μειώσεις μισθών «πάνε σύννεφο» στους χώρους δουλειάς. Προκαλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους όταν δηλώνει ότι δεν αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις, ενώ είναι γνωστό ότι η εργοδοσία έχει ήδη προχωρήσει σε χτύπημα του 8ώρου, όταν η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο έχει αυξηθεί. Όταν ήδη εφαρμόζεται το νομοθετικό πλαίσιο της Ν.Δ., αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει την εργατική τάξη όταν δηλώνει ότι είναι δήθεν κατά του 4ήμερου, ενώ η ίδια δίνει κατεύθυνση να αξιοποιηθεί ο νόμος του ΠΑΣΟΚ του 1998 για την εκ περιτροπής εργασία.

Η νέα επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά που ανακοίνωσε η υπουργός απασχόλησης σημαίνει νέα βάσανα για την εργατική τάξη, σημαίνει νέα προσπάθεια κατάργησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών με το «κερασάκι στην τούρτα» της ένταξης νέων επαγγελμάτων. Επιχειρούν νέα πλήγματα στο συνταξιοδοτικό και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κοροϊδεύει η κυβέρνηση μιλώντας για την προστασία των εργαζομένων, όταν πριν λίγες μέρες στη σύνοδο των αρχηγών των κρατών της Ε.Ε. έβαλαν την υπογραφή τους, συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις για να χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα.

Ετοιμάζουν να «ταΐσουν» με καινούργιο ζεστό χρήμα την εργοδοσία στο όνομα της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Με τα μπούνια η ΓΣΕΕ συμφώνησε, όταν είναι ήδη γνωστό ότι γι’ αυτήν την «εξυπηρέτηση» του κεφαλαίου θα διαχειριστεί το 2% Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μέσα στην συνάντηση είναι οσφυοκάμπτης και έξω κάνει το «παλικάρι»

Είναι επικίνδυνη η στάση της ΓΣΕΕ, που συμφωνεί με την κυβέρνηση για τη χρήση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την εκ περιτροπής εργασία αρκεί όπως λέει «να εφαρμόζεται ο νόμος σωστά». Δηλαδή να προηγείται διάλογος, συζήτηση και έτσι και με την υπογραφή των εργαζομένων να παραχωρούν τα δικαιώματά τους.

Είναι βαριές οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που και με τον διάλογο και την συμμετοχή στην επιτροπή, νομιμοποιεί το χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις παντού. Για να μην γίνονται οι εργαζόμενοι οι άνεργοι, όμηροι της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων. Να παλέψουν για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να μην αποχαρακτηριστούν τα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά μα ενταχθούν και νέοι κλάδοι. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μην νομιμοποιήσει και να μην αποδεχτεί καμιά επιτροπή, κανένα μέτρο σε βάρος της.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από στιγμιότυπα και αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς...

ΦΩΤΟ Από την ανάρτηση γιγαντοπανό στο Υπ. Ανάπτυξης και στον ΟΣΕ

Γιγαντοπανό σε Yπ. Ανάπτυξης και στον ΟΣΕ ΟΛΟΙ σήμερα στην Απεργία! 10.30 πμ στα Προπύλαια   https://flic.kr/s/aHBqjBfM1c

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απόφαση για την Απεργία 28 Φλεβάρη

Απόφαση για την απεργία στις 28 Φλεβάρη, έχουν πάρει εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου...