Εμπλοκή του ΟΕΚ στην κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η εμπλοκή του ΟΕΚ στην κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού χωρίς ουσιαστικές διασφαλίσεις θα αποβεί σε βάρος των δικαιούχων του οργανισμού που είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι ακόμα και αν μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων τα σπίτια διατεθούν στους δικαιούχους θα έχουν απαγορευτικό κόστος για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (και του Ολυμπιακού Χωριού) δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φόβους μας. Γύρω από την κατασκευή των έργων παίζονται τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Οι καρατομήσεις –παραιτήσεις στελεχών του 2004, οι συνεχείς παραιτήσεις και αντικαταστάσεις μελών του Δ.Σ της εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε δείχνουν ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην κατασκευή των έργων που θα στοιχίσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια.

Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του προέδρου του ΕΚ από το υπουργείο Εργασίας δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι και οι πιο μικρές αντιστάσεις (οι παρατάσεις –επεκτάσεις του έργου να είναι στην ευθύνη του ΔΣ του ΕΚ) απέναντι στην πολιτική εξουσία δεν είναι επιτρεπτές.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα σ’ ένα οργανισμό που χρηματοδοτείται 100% από χρήματα των εργαζόμενων να κάνει κουμάντο η κάθε φορά πολιτική εξουσία χωρίς μάλιστα να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό ούτε μια δραχμή.

Η πρόταση του ΠΑΜΕ για ένα άλλο ρόλο του ΕΚ τέτοιο που να εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα στο πρόβλημα της στέγης παραμένει επίκαιρη. Στο ΔΣ του ΕΚ την πλειοψηφία πρέπει να την έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι και στην ευθύνη του κράτους να είναι ο έλεγχος της νομιμότητας. Η χρησιμοποίηση των χρημάτων του ΕΚ πρέπει να είναι στην ευθύνη των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ δεν είναι διατεθειμένο να συνεναίσει σε όσα συμβαίνουν. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την πάλη για ένα άλλο ρόλο του ΕΚ που να δίνει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα στέγασης εργατικών οικογενειών.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων...