Όχι στους πλειστηριασμούς ! Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

Δημοσιεύτηκε στις

To ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, του συνταξιούχους, τη νεολαία στην αυριανή διπλή κινητοποίηση που διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και  γυναικών στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Να απαντήσουμε δυναμικά στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με τη γνωστή διαδικασία του «κατεπείγοντος» και αφήνει χωρίς προστασία χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες, ανοίγοντας το δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Το νέο πολυνομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μας βρει στο δρόμο του αγώνα σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να δυναμώσει η παρέμβαση των σωματείων! Κανένας μόνος του. Συλλογικά ν’ απαντήσουμε.

Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Ο δρόμος της αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών και της ανακοπής νέων βάρβαρων μέτρων απαιτεί μαζικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που σήμερα μας ξεζουμίζει σε δικαιώματα, μισθούς, διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, κλέβει τον ιδρώτα μας, τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να απαντήσουμε στην εξουσία του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ με ανέβασμα της μαχητικότητας μας, με οργάνωση στα σωματεία, με ανάπτυξη των συλλογικών διαδικασιών, με νέα απεργία.

 

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον Γενικό Γραμματέα της UD CGT Nord, Jean-Paul Delescaut

Αλληλεγγύη στον ΓΓ της UD CGT Nord, Jean-Paul Delescaut Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό της...

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την νέα ιμπεριαλιστική επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ ενάντια στην Βενεζουέλα

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τα σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επέμβαση...

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της «Πανεργατικής» με αφιέρωμα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της «Πανεργατικής» με αφιέρωμα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ...