Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων στη λειτουργία των διοδίων Ακτίου

Δημοσιεύτηκε στις

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, ότι δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία στην εργοδοσία και όλα θυσιάζονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της μεγιστοποίησης του κέρδους.

Ο ανάδοχος εργολάβος που πήρε την λειτουργία των διοδίων του ΑΚΤΙΟΥ, από την 1η του Γενάρη δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις των 20 εργαζομένων που στήριξαν τη λειτουργία της ζεύξης, από την κατασκευή της και μέχρι σήμερα, αλλά προτίμησε να προσλάβει ανειδίκευτους εργαζόμενους κάτω των 25 χρόνων, για να έχει το μέγιστο οικονομικό όφελος. Το χειρότερο είναι ότι εμείς οι εργαζόμενοι με τις κρατήσεις του μισθού μας, επιδοτούμε αυτή την πολιτική των εργοδοτών.

Καλούμε την Επιθεώρηση εργασίας και τον ΟΑΕΔ να εξετάσουν την νομιμότητα αυτών των ενεργειών καθώς και την τήρηση των όρων επιδότησης. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η απόλυση εργαζομένων που άρχισαν να φαίνονται “ακριβοί” στον εργοδότη και η άμεση πρόσληψη επιδοτούμενων ανειδίκευτων, όλα αυτά κάτω από την κάλυψη 3μηνων και ίσως και μικρότερων συμβάσεων που υπογράφηκαν κάτω από την απειλή της ανεργίας.

Καλούμε την Εγνατία Οδό Α.Ε. να εξαντλήσει τις δυνατότητες από την σύμβαση και να υποχρεώσει τον νέο ανάδοχο λειτουργίας και συντήρησης να μην προβεί σε έμμεσες (ουσιαστικά) απολύσεις. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο σταθμό Ακτίου αλλά σε όλο το δίκτυο της Εγνατίας, αφού ο ανάδοχος λειτουργίας είναι πλέον ο ίδιος. Εξάλλου είναι και προς το συμφέρον της εταιρίας να μην διαταράσσεται ή διακόπτεται η λειτουργία των Σταθμών.

Καλούμε τον ανάδοχο να επανεξετάσει την απόφασή του και να διαβουλευτεί με τους έμπειρους εργαζόμενους στο Σταθμό Διοδίων Ακτίου.

Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι, στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για να διαφυλάξουν την εργασία τους.

 

Θεσσαλονίκη,   29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

 

                                                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΣΕΤΕΟ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΤΕΟ                                                                                                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                  

  Δημήτρης Σημαιοφορίδης                                                                                                                           Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...