Όροι διεξαγωγής, Οργανόγραμμα, κανονισμοί ισοβαθμίας, κανονισμοί διαιτησίας του εργατικού τουρνουά ποδοσφαίρου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ρεκόρ συμμετοχών με 88 ομάδες στο πρωτάθλημα του ΠΑΜΕ δείχνει την δίψα των εργαζομένων για άθληση, για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Είναι μια πρωτοβουλία που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με τη στήριξη και την συμβολή όλων κάνουμε σημαντική προσπάθεια να αναβαθμιστεί!

Μπαίνουμε στο παιχνίδι για το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας! Φέτος μέσα από το εργατικό πρωτάθλημα του ΠΑΜΕ αναδεικνύουμε την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα με συνδικάτα μαζικά και γερά μέσα στους χώρους δουλειάς, την ανάγκη ρήξης και σύγκρουσης με τις δυνάμεις που μας στερούν όλα όσα μας ανήκουν, με την οργάνωση και την ενότητα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από κλάδο, ενάντια στα μονοπώλια. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μείωση του εργάσιμου χρόνου, καθολική κοινωνική ασφάλιση, υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, προστασία της υγείας και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Εμπόδιο σε όλα αυτά μπαίνει η εμπορευματοποίηση αυτών των λαϊκών αναγκών, το κυνήγι του κέρδους. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην συμβιβαστεί με τη ζωή και το μέλλον που του ετοιμάζουν, την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τη δουλεία λάστιχο. Να οργανωθεί στο Σωματείο του.

ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες εργαζομένους έφτασε!

  1. Είναι απαραίτητη η παρουσία των ομάδων στο γήπεδο 10 λεπτά νωρίτερα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του κάθε αγώνα, ώστε να κυλίσει ομαλά η διαδικασία των αγώνων, να λυθεί έγκαιρα οποιοδήποτε τυχόν κώλυμα προκύψει, αλλά κυρίως να γίνει η αναγκαία προετοιμασία – ζέσταμα των ομάδων ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί.
  2. Στο τουρνουά έχει δικαίωμα συμμετοχής οποιαδήποτε ομάδα αποτελείται από 5-10 παίκτες και έχει έγκαιρα δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά. Την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο αρχηγός κάθε ομάδας υποχρεούται να παραδώσει υπογεγραμμένη την αίτηση συμμετοχής που έστειλε και ηλεκτρονικά, με τους παίκτες που θα συμμετάσχουν.
  3. Κάθε παίκτης με την είσοδο του σε αγωνιστικό χώρο του τουρνουά αποδέχεται τους ορούς διεξαγωγής του Τουρνουά.
  4. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε παίχτης που θα δηλωθεί από 1 μόνο ομάδα και που ο ίδιος αποδέχεται τους όρους και κανονισμούς διεξαγωγής του τουρνουά και δηλώνει υπεύθυνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την σωματική του υγεία και κατάσταση, που του επιτρέπουν να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός αγώνα μίνι ποδοσφαίρου. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν υπογεγραμμένη την δήλωση συμμετοχής στο τουρνουά, ή να την υπογράψουν πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
  5. Η κάθε ομάδα πρέπει να ορίσει 2 υπεύθυνους με τηλέφωνα για την επικοινωνία της με την επιτροπή οργάνωσης των αγώνων.
  6. Ενδείκνυται η κάθε ομάδα να φέρει συγκεκριμένη εμφάνιση ή ίδιο χρώμα φανέλας για όλους τους παίκτες. Απαγορεύεται η χρήση ποδοσφαιρικών παπουτσιών με μεγάλες τάπες για την ασφάλεια των αθλητών.
  7. Οι αγώνες θα διεξάγονται με 5 παίκτες ανά ομάδα (4 + 1 τερματοφύλακας). Ελάχιστη παρουσία για να ξεκινήσει ένας αγώνας είναι οι 4 παίκτες ανά ομάδα.
  8. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των 20 λεπτών, με 5 λεπτά ενδιάμεσο διάλειμμα.
  9. Αν κάποια ομάδα δεν εμφανιστεί σε αγώνα χωρίς να έχει επικοινωνήσει έγκαιρα με την επιτροπή διεξαγωγής του τουρνουά, χάνει τον αγώνα με 3-0.
  10. Το σύστημα βαθμολόγησης είναι: 3 βαθμοί η νίκη, 1 βαθμός η ισοπαλία και 0 βαθμοί η ήττα.
  11.  Μετά το τέλος κάθε αγώνα ο αρχηγός κάθε ομάδας υπογράφει το φύλλο αγώνα και καταγράφει τυχόν ένσταση.
  12. Η ομάδα που θα υποπέσει σε αντιαθλητική, υβριστική ή ρατσιστική συμπεριφορά εντός ή εκτός γηπέδου θα αποβάλλεται από το τουρνουά. (βλ. και κανονισμοί διαιτησίας)
  13.  Η διαιτησία γίνεται από καθηγητές και φοιτητές Φυσικής Αγωγής και κανονικούς διαιτητές ποδοσφαίρου
  14.  Στους αγώνες θα υπάρχει πάντα παρουσία γιατρού και ενημέρωση του ΕΚΑΒ για διάθεση ασθενοφόρου.
  15. Η διοργανώτρια αρχή (ΠΑΜΕ) απαλλάσσεται από οποιαδήποτε αξίωση οποιουδήποτε συμμετέχοντα ή των οικείων του, για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας του, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας των αγώνων του τουρνουά.
  16.  Μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία, αναρτώνται στο site μας.
  17.  Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από τους υπευθύνους του τουρνουά.

 

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1. Η 1η φάση θα αποτελείται από 22 ομίλους των 4 ομάδων. Σ’ αυτή τη φάση η κάθε ομάδα θα παίξει από μια φορά με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου της. Όλα τα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής θα γίνουν την ίδια μέρα. Μετά το πέρας της φάσης των ομίλων οι 22 πρώτες ομάδες σε βαθμολογία του κάθε ομίλου και οι 10 δεύτερες καλύτερες του κάθε ομίλου προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση του τουρνουά.

2. Στη 2η φάση (των 32) θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση ανάμεσα στις 32 αυτές ομάδες και οι αγώνες θα είναι knock out.

3. Ομοίως στη φάση των 16.

4. Ομοίως στη φάση των 8.

5. Ομοίως στη φάση των 4.

6. Ο τελικός θα γίνει στα πλαίσια εκδήλωσης – φιέστας λήξης του τουρνουά όπου θα γίνει και η βράβευση των Finalist.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων στη φάση των ομίλων προκρίνεται η νικήτρια του μεταξύ τους αγώνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο μεταξύ τους παιχνίδι, προκρίνεται η ομάδα πρώτα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και μετά η καλύτερη επίθεση. Σε άλλη περίπτωση γίνεται κλήρωση.

2. Ισοβαθμία τριών ομάδων. Εξετάζονται τα μεταξύ τους παιχνίδια δηλαδή προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία. Σε άλλη περίπτωση προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου τους και αν είναι ίδια η ομάδα με την καλύτερη επίθεση Αν δεν συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις γίνεται κλήρωση.

3. Ισοπαλία σε αγώνα τελικής φάσης (knock out). Η πρόκριση κρίνεται στα πέντε (5) πέναλτι για την κάθε ομάδα. Σε νέα ισοπαλία συνεχίζεται η διαδικασία των πέναλτι ένα προς ένα.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

 

1. Το παιχνίδι ξεκινά με κλήρωση (στρίψιμο νομίσματος) των αρχηγών. Ο νικητής της κλήρωσης διαλέγει μπάλα ή εστία.

2. Γκολ σημειώνεται όταν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος σε κανονική ροή του αγώνα.

3. Μετά από κάθε διακοπή, η ομάδα που έχει την κατοχή έχει στη διάθεσή της 5 δευτερόλεπτα να επαναφέρει την μπάλα. μετά το πέρας αυτών η κατοχή δίνεται στη άλλη ομάδα.

4. Μετά το άουτ ο τερματοφύλακας επαναφέρει την μπάλα στο παιχνίδι με τα χέρια και με τα πόδια. Γκολ με τα χέρια δεν είναι έγκυρο.

5. Όλα τα φάουλ είναι άμεσα εκτός την περίπτωση που ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα με τα χέρια από επιστροφή από συμπαίκτη του. Τείχος στα 4 μέτρα.

6. Το πλάγιο άουτ είναι έμμεσο χτύπημα και εκτελείται με τα πόδια (δηλαδή δεν μετράει απευθείας ως γκολ).

7. Το κόρνερ είναι άμεσο χτύπημα (δηλαδή αν μπει απευθείας γκολ μετράει).

8. Αν η μπάλα ακουμπήσει στο δίχτυ στην οροφή του γηπέδου (αν υπάρχει) «παίζει» κανονικά. Γκολ όμως απευθείας από το δίχτυ δεν μετράει.

9. Τάκλιν σε παίκτη, προβολές με τις τάπες, τραβήγματα φανέλας και εκούσια επαφή της μπάλας με το χέρι απαγορεύονται και τιμωρούνται με φάουλ και κίτρινη κάρτα.

10. Χέρι σε προφανή θέση για γκολ ή εσκεμμένα βίαιο μαρκάρισμα τιμωρείται κόκκινη κάρτα.

11. Τάκλιν σε αντίπαλο στην μικρή περιοχή είναι πέναλτι.

12. Επιτρέπεται το τάκλιν στην μπάλα μόνο όταν δεν παραβρίσκεται αντίπαλος (για αποσόβηση γκολ, πλαγίου, κόρνερ κ.λπ.)

13. Επιτρέπεται τάκλιν (με ένα πόδι και μόνο στην μπάλα) από τον τερματοφύλακα.

14. Απόκρουση τερματοφύλακα με τα χέρια εκτός περιοχής τιμωρείται με κίτρινη κάρτα

15. Απόκρουση αμυντικού με τα χέρια στην περιοχή για αποσόβηση τέρματος, είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Αν μπει γκολ είναι κίτρινη.

16. Ο τερματοφύλακας στην εκτέλεση πέναλτι κινείται μόνο παράλληλα της γραμμής, διαφορετικά γίνεται επανάληψη.

17. Αν υπάρξει απόκρουση πέναλτι σε κανονική εκτέλεση ο αγώνας συνεχίζεται.

18. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται από το κέντρο του γηπέδου -πάντα με την υπόδειξη του διαιτητή. Διακοπή γίνεται μόνο για την αλλαγή του τερματοφύλακα. Σε περίπτωση που εισέλθει παίκτης χωρίς την υπόδειξη του διαιτητή, δίνεται έμμεσο φάουλ για την αντίπαλη ομάδα.

19. Ύβρεις, άσεμνες χειρονομίες, βιαιοπραγία και γενικότερη αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή, προς αντίπαλο ή συμπαίκτη, ή και προς το κοινό τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα ή και αποβολή από το τουρνουά ανάλογα την έκταση. Σε ομαδική κλίμακα τέτοιες συμπεριφορές επιφέρουν διακοπή του αγώνα, κατοχυρώνεται 3-0 υπέρ του αντιπάλου, αποβολή από το τουρνουά όλης της ομάδας..

20. Οι έντονες ή συνεχείς διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή τιμωρούντα με κίτρινη κάρτα και κόκκινη αν συνεχιστούν.

21. Δικαίωμα διαμαρτυρίας προς τον διαιτητή κατά την διάρκεια του αγώνα έχει αποκλειστικά ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος φέρει περιβραχιόνιο αρχηγού ή το δηλώνει πριν την έναρξη του αγώνα.

22. Η ομάδα που δέχεται κόκκινη κάρτα παραμένει με πέντε παίχτες αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο παίκτη. Αν δεχτεί και δεύτερη κόκκινη κάρτα συνεχίζει με παίκτη λιγότερο. Παίκτης που έχει αποβληθεί με κόκκινη κάρτα αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο.

23. Παίκτης που θα πάρει δεύτερη κόκκινη σε επόμενο αγώνα, αποβάλλεται από το τουρνουά.

24. Στην περίπτωση που μια ομάδα μείνει με 3 παίκτες λόγω τραυματισμού ή αποβολής, ο αγώνας διακόπτεται 3-0 υπέρ του αντιπάλου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος μέχρι εκείνη την στιγμή. Εάν και μόνο αν συμβεί το παραπάνω λόγω τραυματισμού και με τη σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας ο αγώνας συνεχίζεται με παραχώρηση παίκτη από την αντίπαλη ομάδα

.25. Στον πάγκο κάθονται μόνο οι παίκτες και ένας προπονητής.

 

Έσπασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των ομάδων στο φετινό Εργατικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, έφτιαξαν τις ομάδες τους, έδωσαν εμπνευσμένα ονόματα και δήλωσαν συμμετοχή. Εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς, σωματεία εργαζομένων, σπουδαστές στην κατάρτιση, λαϊκές επιτροπές σε γειτονιές, συνάδελφοι μετανάστες, θεραπευτικές κοινότητες, σύλλογοι φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δήλωσαν συμμετοχή και έσπασαν κάθε ρεκόρ αφού στη φετινή ποδοσφαιρική διοργάνωση θα αγωνιστούν συνολικά 88 ομάδες.Η φετινή διοργάνωση «ζωντανεύει» μέσα από τα περίτεχνα, χιουμοριστικά, εμπνευσμένα ονόματα των ομάδων, τα σήματα που επιλέγουν και πάνω από όλα μέσα από το μεράκι που φαίνεται να έχουν οι παίχτες των ομάδων να σχεδιάσουν τις εμφανίσεις τους, να γνωριστούν μεταξύ τους.Δίνουμε την καλύτερη απάντηση στη δυσοσμία που αναδύεται από τη σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στα πρόσφατα γεγονότα που μεγαλώνουν σταθερά τη σήψη, σε ένα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστής είναι το άθλημα, η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση. Ένα πρωτάθλημα που δε θα κρίνεται στα δικαστήρια, δε θα επηρεάζονται τα αποτελέσματα από τις «μπούκες» παραγόντων, ένα τουρνουά μακριά από εξαρτήσεις και ουσίες.

 

 

Περισσότερα

Πρωταθλήτρια του 12ου Εργατικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου η ομάδα της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στη ΝΟΚΙΑ

Ολοκληρώθηκε το 12ο Εργατικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5*5 με πρωταθλήτρια την ομάδα της «Σωματειακής Επιτροπής...

Στις 23 Ιούνη ο Τελικός 12ου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ

Το Σάββατο 23 Ιούνη θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου...

Τελικός 12ου Πρωταθλήματος ΠΑΜΕ

Ο θεσμός του Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που αγκαλιάστηκε για 12η συνεχή χρονιά από εκατοντάδες...