Όλοι στην Πανυγειονομική Κινητοποίηση 11 Οκτώβρη και συγκέντρωση 8 π.μ. λεξω από τα νοσοκομεία Παίδων

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΕΡΓΙΑ για την Περιφέρεια

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8πμ – 1μμ για την Αττική

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η δική μας φωνή, η πάλη για τις ανάγκες όλων των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας –Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ ενάντια στην εντατικοποίηση και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη με τη συμμετοχή όλων των υγειονομικών, για να έχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι συνταξιούχοι, όλος ο λαός σύγχρονες και εντελώς δωρεάν υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, Πρόληψη, πλήρη και καθολική εμβολιαστική κάλυψη με ευθύνη του κράτους.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Έχουμε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο, βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία των υγειονομικών, των ασθενών και των περιθαλπόμενων. Ασθένειες που είχαν εξαλειφτεί, επανεμφανίζονται!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να μας γονατίσει με νέες περικοπές, κατά 500 εκ. ευρώ λιγότερα, ενώ παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού κατά 1 δις ευρώ επιπλέον. Συγκεκριμένα, το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 έχεικατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκ ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξή» τους δεν χωράνε τα αιτήματά μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Γιατί όλα αυτά μειώνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, μειώνουν την ανταγωνιστικότητα τους. Να για ποιον στερούμαστε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθούς!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η πρόσφατη τροπολογία «Γεροβασίλη» που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, η ένταση της τρομοκρατίας και των μετακινήσεων μέσα στον κλάδο επιβεβαιώνει το αντιδραστικό περιεχόμενο του νόμου αξιολόγησης. Το αστικό κράτος γίνεται πιο επιθετικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, τους χιλιάδες συμβασιούχους, το λαό. Ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου μέσα από τη “στοχοθεσία”. Ενός νοσοκομείου που θέλει τον ασθενή πελάτη και τον υγειονομικό φθηνό, ευέλικτο και υποταγμένο προσωπικό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οργανωμένα κι αποφασιστικά να συμμετέχουν στην αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Η μαζικοποίηση που εκφράστηκε στις γενικές συνελεύσεις ιδιαίτερα στα μεγάλα νοσοκομεία, η αναβάθμιση της λειτουργίας των σωματείων για να ανταποκριθούν δείχνουν τη δυνατότητα να ισχυροποιηθεί το Υγειονομικό Κίνημα. Δείχνουν τη δυνατότητα να ορθωθεί ακόμα πιο δυναμικά και σε μόνιμη βάση η δική μας Φωνή για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες απέναντι στο σύνολο του αντιλαϊκού οπλοστασίου, απέναντι σε όσους μας ξεζουμίζουν για τα «ματωμένα πλεονάσματα». Κάνουμε στην άκρη τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, είτε ως κυβερνητικοί συνδικαλιστές, είτε ως “αντιπολιτευόμενοι”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλειοψηφία του σωματείου της Δράμας που αποτελείται από ψηφοδέλτιο που συνεργάζονται ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κι έτρεξαν να “αυτοαξιολογηθούν”! Ηγήθηκαν της “αξιολόγησης” στο νοσοκομείο!

Οι παρατάξεις αυτές έχουν στηρίξει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, είναι υπέρ της επιχειρηματικής του λειτουργίας, της παράδοσης κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.Οι ίδιες δυνάμεις βρίσκονται και στην πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, για αυτό το λόγο η υπόθεση του αγώνα βρίσκεται στα χέρια των υγειονομικών. Καμία εμπιστοσύνη στην τακτική της πλειοψηφίας που θέλει να εμφανίζεται αγωνιστική, την ίδια στιγμή που υποβιβάζει τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νόμου, συμφωνεί με την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τις κατευθύνσεις της ΕΕ που η κυβέρνηση υλοποιεί.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

  • Άμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑΜΕΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις από τις κρατικές υπηρεσίες, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.

  • Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις, να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, Κέντρα Μάνας και Παιδιού, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών. Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμού, στο ΕΚΑΒ, στα ιδρύματα Πρόνοιας.

  • Αποκλειστικά κρατικές δωρεάν υπηρεσίες και κέντρα για τις ανάγκες των ΑΜΕΑ και των υπερήλικων.

  • Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες, και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.

  • Καμιά απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου, συμβασιούχου ή επικουρικού.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...