Ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών ενάντια στις διώξεις των μαθητών

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τις συλλογικές κινητοποιήσεις των μαθητών όλης της χώρας, που αναπτύσσονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, παρά τα εμπόδια που μπαίνουν. Στηρίζουμε την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσαν ενάντια στις διώξεις και το οποίο ακολουθεί. Καλούμε τα Δ.Σ της δύναμης μας να εγκρίνουν με τη σειρά τους το παρών κείμενο και μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπαρασταθούν στα παιδιά μας που αγωνίζονται για δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν παιδεία.

Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό και καταστροφικό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζει η πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων που εκφράζει.

Ο αγώνας είναι δύσκολος και δεν τελειώνει με μια κινητοποίηση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, σχεδιασμό και περιφρούρηση από τα μαθητικά συμβούλια και τα συντονιστικά σχολείων, χρειάζεται συνοδοιπόρους και συμμάχους μέσα και έξω από τα σχολεία.

Απέναντί τους δεν θα βρουν μόνο τον ατομισμό, την υποταγή και τον ωχαδερφισμό, αλλά και την καταστολή, τη συκοφάντηση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού για επικείμενη τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και τιμωρητική κατάργηση εκδρομών και αργιών, για επιστράτευση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκαλυφθούν οι “υποκινητές”, η παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση σύλληψη των υποκινητών, αλλά και η αύξηση των αστυνομικών μέτρων έξω από τα σχολεία.

Κάτι τέτοιες μέρες αποκτούν ρόλο και κάποιο ελάχιστοι “αγανακτισμένοι” γονείς – εκπαιδευτικοί – πολίτες, γνωστοί ως υπερασπιστές της φασιστικής λογικής τού “έξω η πολιτική από τα σχολεία”, που πιάνουν στασίδι έξω από τα σχολικά κάγκελα και μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Είναι αυτοί που κάνουν τους καμπόσους στους μαθητές, αλλά σκύβουν το κεφάλι στα αφεντικά τους.

Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία απειλών και διώξεων σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους και δηλώνουμε ότι, στο βαθμό που αυτό περνάει από το χέρι μας, θα γίνουμε οι καλύτεροι συμπαραστάτες των παιδιών μας σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στο “ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ”. Για να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα των σχολείων που “λειτουργούν εύρυθμα”, αν και χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία, μεταφορά, θέρμανση, κονδύλια. Δεσμευόμαστε απέναντι στα παιδιά μας να αναδείξουμε ακόμα καλύτερα, με τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς και το ρόλο που θα παίξει το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Στόχος μας η μόρφωση της νέας γενιάς να γίνει υπόθεση όλου του λαού.

Κυρία εισαγγελέα, κύριε υπουργέ, γι’ αυτό το “αδίκημα” δηλώνουμε εξαρχής ένοχοι.

Απαιτούμε την κατάργηση τώρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και του Προεδρικού Διατάγματος για την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της...

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...