Ψήφισμα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ενάντια στη διαδικασία των αρχαιρεσιών του Σωματείου “Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών”

Δημοσιεύτηκε στις

Από την Δευτέρα 18/9/2017 βρίσκονται σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίεςσωματείου με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών»,με απροκάλυπτη παρέμβαση του μηχανισμού της εργοδοσίας, με τον οποίο εδώ και χρόνια επιχειρείται να επιτευχθούν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια υπέρ του κεφαλαίου.

Εργοδοσία, διευθυντικά στελέχη, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, με πρώτα βιολιά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, «τρέχουν» χέρι – χέρι αυτόν τον εργοδοτικό μηχανισμό, ώστε να προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στους εργαζόμενους. Οι αντιπρόσωποι που βγάζει το συγκεκριμένο σωματείο, πάνε πακέτο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, στις κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα.

Ο τρόπος που γίνονται οι σημερινές αρχαιρεσίες είναι κάτι σαν επτασφράγιστο μυστικό. Δεν υπήρχαν ανακοινώσεις, τίποτα που να προπαγανδίζει τις αρχαιρεσίες, αφού την προπαγάνδα ανέλαβε η ίδια η εργοδοσία με τους μηχανισμούς της.

Υπονομεύονται και με αυτόν τον τρόπο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στο συγκεκριμένο σωματείο τα διευθυντικά στελέχη των σούπερ μάρκετ «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας και συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις εκλογές.

Με εκβιασμούς, τρομοκρατία οι εργοδότες των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ σέρνουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που συγχρόνως είναι προϊστάμενοι και διευθυντές σε αυτές τις επιχειρήσεις ή κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς που καθημερινά κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αυξηθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων, να τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική τους δράση και οργάνωση. Που βάζουν πλάτη για να περάσει χωρίς αντιδράσεις η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουμε το φόβο και την μοιρολατρία και να κάνουμε δική μας υπόθεση την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με την ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης. Να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά κυβέρνησης και εργοδοσίας και να πετάξουμε έξω από τα εργατικά σωματεία τις δυνάμεις που βάζουν πλάτη να περνούν οι σχεδιασμοί τους.

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών η οποία συνιστά κατάφορη παρέμβαση της εργοδοσίας στη λειτουργία του σωματείου. Αποτελεί παράνομη πράξη και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.

Δηλώνουμε ότι είμαστε απέναντι σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που θα επιχειρηθεί στα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο να μην επιτρέψει να γύρει η ζυγαριά υπέρ της εργοδοσίας που θα γίνει ακόμη ποιο επιθετική το επόμενο διάστημα τη στιγμή που το αντιλαϊκό βαρέλι κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν έχει πάτο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...