Ψήφισμα της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας για την απόλυση συνδικαλίστριας από την επιχείρηση Selecta Hellas

Δημοσιεύτηκε στις

Μόνο ο φόβος της εργοδοσίας για την οργάνωση των εργαζομένων ,μπορούν να εξηγήσει την λυσσαλέα επίθεση της στους εργαζόμενους και στα μέλη της διοίκησης του σωματείου μας. Την Παρασκευή 4/5/2018 η εργοδοσία της επιχείρησης SelectaHellas στην επαρχεία Νέστου Καβάλας προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισσας και συνδικαλίστριας Μπράτσου Βασιλικής, Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας. Ταυτόχρονα σχεδιάζονται ακόμα 2 απολύσεις με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας,.

Είναι γνωστή η τακτική της εταιρείας. Η παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας που έγινε χωρίς καμία αιτιολογία από την μεριά της εργοδοσίας, είναι η συνέχεια της τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει πότε με την αστυνομία, πότε με δικαστήρια ενάντια των εργαζομένων και της οργάνωσής τους και πότε με απολύσεις. Είναι η συνέχεια στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η εργοδοσία με την μετατροπή τον εργαζομένων σε σύγχρονους σκλάβους.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο μας απαίτησαν από την επιχείρηση μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του εργόσημου και να υπογράψουν Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας, να παίρνουν τις άδειες και τα επιδόματά τους, να πληρώνονται στην ώρα τους, να παίρνουν τις υπερωρίες τους, να δουλεύουν με τα απαραίτητα ατομικά μέσα ασφαλείας και να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά, να μπει τέλος στο καθεστώς τρομοκρατίας.

Στις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για Συλλογική σύμβαση Εργασίας, η εταιρία όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά απάντησε με σωρεία εκδικητικών απολύσεων συναδέλφων που τόλμησαν να ονειρευτούν μια πιο ανθρώπινη ζωή, ένα μικρό κομματάκι από τα τεράστια κέρδη της εργοδοσίας. Είναι δεδομένο ότι η εργοδοσία της Selecta έχει βαλθεί να τσακίσει το όνειρο των εργαζομένων για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα γι’ αυτό και προβαίνει σε όλες αυτές τις κινήσεις

Η απόλυση αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό κυβέρνησης-εργοδοσίας, να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση των εργαζομένων, την πάλη τους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Απόδειξη αυτού του σχεδιασμού αποτελεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη λειτουργία των Σωματείων και του χτυπήματος στο δικαίωμα της απεργίας που ψήφισε η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.Το χτύπημα συνδικαλιστών και αγωνιστών από την εργοδοσία μας αφορά όλουςΣτρέφεται συνολικά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μπροστά στα “όπλα” κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να προτάξουμε τα δικά μας όπλα. Είναι ανάγκη σήμερα να μαζικοποιηθούν τα ταξικά Σωματεία, να δυναμώσει η δική μας φωνή, να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε, να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη. Η μαζικοποίησή των σωματείων μας στο χώρο δουλειάς θα είναι η απάντηση στην εργοδοσία, θα της κόψει την φόρα στην προσπάθεια να τρομοκρατήσει. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην διωκόμενη συνδικαλιστικά, συναδέλφισσα.

Απαιτούμε:

  • Άμεση ανάκληση τις παράνομης απόλυσης του μέλους του ΔΣ και όλων των απολύσεων του προηγούμενου διαστήματος.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ.

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...