Ψήφισμα Συνδικάτου ΟΤΑ για τους αγρότες

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών που εκφράζεται μέσα από τη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων .

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη ΚΑΠ για μια ακόμα φορά επιτίθεται στη μικρομεσαία αγροτιά με σκοπό το πλήρη αφανισμό της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της γης στους μεγάλο τσιφλικάδες και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Τα μέτρα που παίρνουν είναι φωτιά. Αυξάνουν το συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 22%, τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το 2022, αυξάνουν το ΦΠΑ από 13% στο 24% κ.λ.π.

Δεν πρέπει να περάσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες που προσπαθούν να σπείρουν κυβέρνηση, τσιφλικάδες και επιχειρηματικοί όμιλοι. Ακόμα δεν βγήκαν στους δρόμους και προσπαθούν να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.

Ο αγώνας τους μας αφορά όλους. Αν τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τη πολιτική τους, να ξεκληρίσουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και να περάσει η γη στους τσιφλικάδες και τους μονοπολικούς ομίλους αύριο θα καλεστούμε να πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά τα προϊόντα, ταυτόχρονα από πουθενά δεν διασφαλίζεται ότι η ποιότητα των προϊόντων θα είναι καλύτερη. Αντιθέτως μπροστά στη κερδοφορία τους η ποιότητα των προϊόντων θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι φοιτητές να ενώσουν τη φωνή τους, τη δύναμη τους με τους αγρότες, να δυναμώσουμε τη κοινωνική συμμαχία να αντιπαλέψουμε τη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτάσσοντας τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Σήμερα η τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μας επιτρέπει να ζούμε με φτηνά επαρκεί προϊόντα και για τη διατροφή μας μακριά και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια άλλη οικονομία που στο κεντρικό πυρήνα του θα έχει τις ανάγκες του λαού και όχι τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...