Ψήφισμα Αλληλεγγύης του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην εργατική Τάξη της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργάτες, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι σύλλογοι φοιτητών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, το λαϊκό κίνημα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδηλώνει σήμερα στην Αθήνα, εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα ταξικά μας αδέρφια της Τουρκίας που βιώνουν ακόμη μια τραγωδία.

18 εργάτες, αδέρφια μας, στον αγώνα για το μεροκάματο αγνοούνται κάτω από τόνους χώμα και νερό μετά από το νέο εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη σε ορυχείο της επαρχίας Καραμάν της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, μετά το προηγούμενο εργοδοτικό έγκλημα στο ορυχείο της Σόμα με τους 300 νεκρούς, η Κυβέρνηση της Τουρκίας δήθεν πήρε μέτρα υπέρ των ανθρακωρύχων. Νομοθέτησε αυξήσεις και μέτρα ασφαλείας. Οι εργοδότες όμως έδειξαν ποιος έχει την πραγματική εξουσία στον καπιταλισμό. Στις αυξήσεις απάντησαν με κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς και σίτισης των εργαζομένων. Με εντατικοποίηση και καθυστέρηση των μισθών. Με μέτρα ασφαλείας, σφραγίδες και ορυχεία, ανοιχτούς τάφους.

Η προστασία της ζωής του εργάτη, η βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου και των συνθηκών εργασίας του δεν μπορεί να γίνει πράξη από κυβερνήσεις που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και υποκλίνονται στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Μόνο ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο μπορεί να κατακτήσει πραγματικές αυξήσεις, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να προστατέψει την ίδια την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η καρδιά μας και η σκέψη μας είναι στις οικογένειες και στους συναδέλφους των αγνοουμένων. Από το βήμα του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στέλνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Τουρκίας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους στον κοινό μας αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ταξική εκμετάλλευση.

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...